[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#101 1001又唔開 post & LG oled 2k 240

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
office睇字用,27吋用1080P會唔會太低
揾唔到mon架討論,想借個位問下
有無人用過NB F150/ F300
F150 適用於17"~27"吋顯示器 承重:2~7kg
我隻mon 32吋 under 6kg
想睇下呢個情況係咪照用到
如果唔係就要上300
冇問題 照用到
感謝巴打
依家差在個問題係支臂最長去到幾多
上網睇唔同網由38X mm ~ 44X mm都有寫

想買ultrawide,但貴一截, 不如買隻c2 42重好?
定買dell 32吋算數。。。
都有考慮過mag274qrf 但我想問下同mag273qrf係咪無咩分別 我問朋友佢用273話唔錯
另外我想問下有無邊隻mon mount arm好用好鬼多款又有貴有平
緊係c2 可以set 3840x1600 =40吋21:9
g273qf 係低階mag274qrf
nb 就ok
原來係咁 我見個common spec好似無分別 同埋我想問下2K較做1080會唔會好起格仔 因為未換顯示卡
會濛
同原生1080 超唔同
電競牌 = ‎ASUS??
Samsung g5 同aoc CG27G3S大家點睇,兩個色水差唔多
情況同你1080p開720p一樣
好貴
想問下有無巴打試過個Mon無啦啦有烙印

詳細情況係咁, 我本身會用黎做Mac mini 個Mon,
又會拎黎打PS4, 之後轉左去打PS仲隱約見到岩岩係Mac 果陣個視窗。

咁我呢兩日無用佢, 個印又消失左 叫左保養個師傅黎無得現場show 佢睇。好彩發生果日影低左個情況。

大家係覺得似壞定我個setting 出左事
LCD都會有印的
買mon 有兩粒死光點係咪可以換?
行貨通常3-5點先有得換
本身有個都用左差唔多5年嘅LG27UD68P,想買多個新mon做主mon,

Dell P3223QE
Samsung M7
LG 32UN880
LG 27UQ850-W

想問大家會揀邊部,定係有其他更加好嘅option

利申,都係睇戲打機(不過唔多打FPS game)
會唔會考慮c2/a90k?
反正你有副mon
感該唔會,我張枱得70cm深, 42寸太大
70cm都勉強可以
OLED TV靚過絕大部分MON
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞