[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#101 1001又唔開 post & LG oled 2k 240

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
見有隻LG嘅27UL650幾抵屌
千幾蚊有27寸4K
24夠了
我張檯得60CM...... 闊100CM ....
用c2岩岩好
我部C2掛牆
所以感覺剛剛好
70CM深個位巴打可以考慮下C2 如果張檯夠闊
M32U
32gq950b
m9
C2

如果唔睇尺寸 係咪C2 spec 最好
如果想32寸係咪32gq950b 好d 定有其他32寸mon會好d
我覺得spec係C2最好
但咁比好似唔公平
因為C2 係OLED 其他係IPS
C2係無敵的
咁如果撇除c2 32寸係咪 32gq950b最好 依家用緊27寸4k 想轉大d個mon 又怕42寸太大 諗緊轉32應該差唔多
m9,32gq950b,M32U 如果依3部我會揀 M32U
一來平 二來同32gq950b 差不多 SPEC
M9無行貨 27吋既4K.......
我都係由27 2K轉42 C2 4K

只可以講我好後悔........................

唔早啲換
我原本都好confirm轉32寸就算 但見好多人推介C2 開始動搖
32gq950粗邊 又性價比低 貴咁多只係好其他少少
4k ips就買最平m32u等下代oled/miniled
一係唔怕曲面就neo g7
C2 真係幾靚,不過度過下d 視距,都係望得有d辛苦
其實42唔係大32好多
文書嘅話c2得啖笑
同意
真係唔好拎嚟做文書野
又ABSL 啲字又化
雖然ASBL可以熄 但做文書都係好奢侈

字化係因為視距不足
我150%UI+80cm以上距離睇字都好清
都唔係架
面積差72.22%
差好遠wo
用緊42c2
有無人覺得window個hdr mode睇sdr啲色好黃
我唔開既話 打機前要手動開番hdr先入game
好唔方便
打機前先開係最佳選擇
用快捷鍵alt+win+b
Ok thx
color profile?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞