[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#101 1001又唔開 post & LG oled 2k 240

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
用咗8,9年既高清mon換4K
其實ps5 用2k定4k係咪分別唔大
心水有gigabyte m28q或者lg gp850 msi 274
我都想問xbox x 用lg gp850好唔好
買左個mon
依加一個係27" 一個就28"
但係window偵測我個27" mon大小得另一個既一半
搞到mouse移去另一個果陣會走位
想問有無得改返佢個尺寸做一樣
我今日都買咗
車緊返屋企
有無巴打可以講下ASUS PorArt 呢隻PA248QV得唔得

岩岩隻MON 壞左, 想買返隻25吋樓下既
見佢呢個系列 24吋左右有3隻型號
PA248QV ($18xx, 1920 x 1200)
PA247CV ($23xx, 1920 x 1080, daisy chain, USB-C 65W)
PA248CNV ($30xx, 1920 x 1200, daisy chain, USB-C 90W)

其實唔用dp 同dasiy chain 係唔係買返PA248QV 就得
利伸返先
用緊1060 6GB, 都係上網, YOUTUBE / AV, 文書多
一下衝動就買咗C2
4090 + C2 開心過聖誕
我就相反, 岩岩出去睇實物就煞停左,
真係好大部, 要執一執間房所有傢私先得
用佢送個掛牆架好貼牆,觀感上都係大之前27吋小小
大27寸小小, 唔好再誇D
我自己用緊32'(主MON)+21'(副MON),
去睇完C42都覺得好勉強
觀感
我之前用mon arm 放2個27 mon 係出過宜家c2掛牆
咁雖然c2 大左好多,但佢後咗
睇落咪唔係大咗好多
其他都冇特別出眾了
C2
點睇MSI 隻MAG281URF 4K 144Hz 比M28U 貴$200
會唔會MSI 嗰隻好啲?
c2 報價 7999 +100 送貨
仲有無邊度會平d?
頭先行下問左compumark開7750
差不多
睇你中意邊個牌子
色準可能m28u好d
睇多幾日就慣架啦
我都係咁
我諗好多人都係咁
大mon就是爽
如果c3出32吋 我都唔會用返32吋
當然視距要夠
廿絲
之前係唔係有個C2 setting 整合定link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞