[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#101 1001又唔開 post & LG oled 2k 240

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
問咗幾間鋪都話冇哂
其實21:9 係咪都係LG 同dell 之間簡 ?
如果睇戲、文書多過打機,應該簡ips 定va?
正路VA高對比
但VA mon冇乜靚野
廠商比較重視ips
想問題M32U色水係咪差過M28U?
前者DCI-P3得90%但係後者94%
睇reivew數據差不多
DCI-P3多數得HDR用到
平時只會加深色水
Va 就平啲 見dell 呢家平緊
唔知會唔會平過qoute 價
不過我下年4-5 月先入伙 到時先買
LG 38GN950-B 好似幾正 好似幾正
同類型其他選擇係咪aw3821dw?
如果喺faroll訂mon送貨如果有事嘅話有冇得換?
點解唔去隔離post問悠二
thx
Aw qd-oled算係咁啦
人在英國想買隻 32-34" ultrawide 2k mon 打機,iiyama 呢隻巴打們有咩comment

iiyama G-Master GB3466WQSU-B1 Curved 1500R 34 Inch 21:9 Ultra Wide VA LCD,HDR400,144hz,1ms,3840x1440,1ms ,400 cd/m² Brightness,FreeSync Premium ,2 xHDMI,2 x Display Port,2 x 5W Speakers,HA Stand

https://amzn.eu/d/geDA8wu
想買Samsung M8個smart monitor
好似幾方便,但都幾貴,係咪on9行為
原來用緊Dell U2520D
保護果度話比隻U2722DE我
雖然個mon大左,但又會冇咁清
受唔受好
保養*
想問下買左個新MON
舊MON有冇話去邊度可以放? SSP?
雙mon
LG C2 EVO 最平幾錢
10月買最低水$7800 依家加番價要82xx
如果冇電腦可以諗下嘅
美馬賣399美呢個價就差唔多, 睇 review 個 mon 質素普通, 用 mini hdmi, 買隻靚d既32吋4k mon+ chromecast with google tv 實際d.
https://www.amazon.com/dp/B09X24X4NB/ref=twister_B0BKWSLTHK?_encoding=UTF8&psc=1
有咩性價比靚27吋 4K mon 2k左右推介下?
都係用黎駁desktop/laptop睇電影咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞