英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
Cw8 Hartford (近火車站)
誠徵園藝工人兩個
0700-1530 mon to fri
£10.42ph
Temp to perm

辛苦 圖文不符 要超體力勞動
要cv 唔需園藝經驗 但要證明到你係有體力勞動經驗

fionap@kpir.co.uk
De7 8EF 麵包廠 夜更
1800-0600 10.91ph
返四日放四日
Ongoing
一小時unpaid break
Nottingham 有公共交通工具可到
星期一可上班優先

有意pm name tel email
通宵得咁少錢
好明顯有£1-3可能佢地自己落咗
其實點會有人做呀
同最低工資差唔多
點解要番夜
貪佢跟番香港工作時間 方便同香港朋友傾電話呀?
呢個係一個動人嘅故事
今日我揸緊車返工嘅時候 我同事打黎
問我介唔介意u turn 去見一個客
(如果老闆唔介意 我唔介意lol)

然後我就去左呢個wa16 一塊田
迎接我 係一個好nice嘅婆婆
帶我同我同事行左一個圈
(需要留意嘅係 我今日係諗住坐寫字樓發夢
所以著左對高踭鞋 👠 我同事就著左西裝皮鞋)

我地行左一個小圈
呢間公司係一個一百年歷史嘅本地農場
主要係供應生菜 蕃茄俾餐廳及市場
由於要確保新鮮 所以係即日摘即日送

公司有三個員工 係由佢地離開學校開始係度做
仲有婆婆 同伯伯 但伯伯老啦 身體唔係咁好
婆婆唔想伯伯落去做嘢 所以打俾我同事

返工時間係星期一至五
0800-1700 £10.42ph
不過如果你想賺多啲 你一星期返多過40小時
Ot錢係£15.63ph

家庭小農場 大家一齊做嘢
佢會教你 唔求你好好英文 但body language 及慢慢講
單字單字咁溝通到做到嘢就得
只求要一個有常識嘅人 會有戶外工作
所以唔好著咁靚

如果你想搵一份可以同本地人溝通
而又穩穩定定嘅工 朝八晚五
唔怕戶外工作 就pm 我

另外 份工無公共交通工具
而婆婆想個個人最好聽日返到工
所以你要揸到車返工 而最好愈快愈好
嘢唔重 因為伯伯婆婆都係咁做
不過要曬…..

工作手辦眼見 肯學其實一兩日就識

又有動人故事
£10.42 農場工
其實咁溫馨,係咪應該貼錢去做?
香港人係咪賤格到咁?見留言就知😑
TF10 菜廠
明晚可開工
星期一至五 2100 - 0600
£10.42 pre training
£11.80 after chemically trained
咸魚青菜 各有所好
總有豬仔送頭送錢比人買車買樓
而家行行企企食飯幾味
都有15鎊個鐘

點解要屈就自己做閪工
聽到唔需要講英文 對眼就發哂光
今朝起身睇到老闆個訊息 當堂嚇一嚇
係 我認我係氹 但無呃😅
當我打俾佢個陣 佢話唔好啦
搵份農場工廠有手有腳工 算啦
咁我話 好辛苦架 同埋又多人爭 通常啲人唔會咁珍惜你 你做廚房 唔係人人都代替到你 你先有價值架麻

然後 我同佢一齊睇一次個餐牌 心諗 我都識整啦
其中一個係雜菜烏冬 我心諗 我加埋餐肉都仲得
不過我去做 一睇到我切嘢 就穿哂煲

佢自己去左面試 佢話即場炒左個粉俾個老闆娘食
佢地好似前世未食過咁好食咁 就請左佢
可惜佢只係可以做3日
中間老闆娘都問我地有冇得同佢傾下

其實近排都仲係好多工 但唔好意思
貧窮限制左我同我同事嘅工作能力
今日同事打黎同我講 成個Cheshire (cw postcode)
Stoke (st postcode) 返到工嘅人都返哂工
但仲要人 點算好🥹

今朝driving team 仲Chur緊我
Southampton London要van driver
Avonmouth and swindon 要class 2 貨車司機

今朝 sk17 芝士廠又請返人
Sheffield Stockport要揸一個鐘車
唔駛英文 有right to work就得
星期二做introduction
0600-1400 或 1400-2200
不用輪更

Glasgow g82酒廠又加返訂單
返星期一至四0730-1630
星期五0730-1330
£10.42ph

London Gatwick Airport
請清潔 12小時更及8小時更

全部都仲要大量人
咁又唔好亂吹, 邊撚度有呢D工有15鎊, 你介紹下
Hea過佢都15鎊
例子呢
小弟做緊
8-9個鐘 £120 pre-tax
Community care
有車牌就得
通常最著緊果個先會話自己唔著緊
揮吓手啦撚樣
山腳一大班人屌緊你老母呀Fiona
日日mock 住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞