英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
老公係巴士佬個件?
個死肥婆睇佢個樣都知唔係咩好人
工廠offer出現金比工友開工
間閪嘢都唔比 無非就係為咗錢

希望大家過去之前了解咗當地搵工情況先
盡量唔好搵呢啲請香港人黎做recruitment嘅agent
好多仆街專食住移民潮呃鳩返自己人
慘乜鳩
係香港住咁多年仲唔知香港人咩料咩
之前番過其他umbrella contract 工,鬼佬agency 都係西,成日遲出糧,外判就係咁。不過個肥西咀臉係好西。

其實肥西英文都唔好,話英文差搵唔到工,真係固步自封既籍口。
整理有啲唔清晰搵笨/欺騙/小圈子?
講中哂…佢真係好仆街
嘩屌 真係教畜
香港人加油呀, 唔好去到外國都比人水
唔熟架步點都要中下伏以後先醒水嘅
但呢件死肥婆把口講到自己啲工幾撚好
踩低啲can話唔識英文搵唔到工
真係好撚乞人憎
件肥嘢自己啲英文都小學生程度咋 憑乜嘢啊
事實係好多工對於英文要求都唔係高
我見Supermarket都有啲staff英文一般
亦大把Polish英文麻麻都搵到工養活自己
實在無必要搵件死肥婆吸血鬼
Hmmm
唔識英文咁英國把撚咩
wa
我都唔識都自己搵左份
之前條友講返話果陣剩係聽到我幾個字 :I want a job
個肥閪有佢講冇人講
又話教中文,d中文難睇到爆
水d傻鳩香港人去做閪工
lm
有冇人post 去英國group
佢自己俾人水左去Crewe
又好彩俾佢叫agent 俾佢做蛇頭
宜家搵到工同錢,老閪都走人啦!
入去買樓個班又唔做功課
事後先知少工做,唯有👀佢幫手介紹19 工
Follow 佢FB 最大樂趣係佢點介紹啲工
做農埸俾£10 都無
痴撚綫
佢成日打成篇野但講到1999 每個字都睇得明但拼埋就唔知佢想up乜,仲話教中文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞