英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
去Sainsbury's 返夜班執貨輕鬆好多
仲要每個鐘有£2.45 補貼
點都高過佢呢份閪工
係,個ym丫麻
講真,雖然好仆街,但係個d 隔山買牛,移民都唔去睇清楚就買樓,講真唔滾你滾邊個丫?咁多水魚仲條條都願者上釣,其實唔怪得人
主要係少左好多責任。去銀行finance 由payroll 變contractor expenses 會借多d
幫香港人幫佢老尾閪,搵d閪工比香港人做痴撚線
幫推
大把香港人好聽d就唔識英文
難聽d就懶唔行出confort zone
就算唔講嘢amazon asda個類大把廠請人
洗撚搵佢幫手咩
呢條女第一日YouTube睇到佢都估撚到佢搵香港人笨柒
留名跟進
睇個節目都知佢閪格 傻閪連登仔先吹奏
其實話佢搵水漁個d人 自己有無搵過佢搵工?
我記得佢係星加坡個節目講過,好多人當佢份工係塔腳石,搵到正職就好快唔做。

其實搵得agent搵人既工廠工一律都係西,自己有能力就自己搵,要經佢搵工個d 都係想快搵到工,如果自己搵到都唔洗靠佢。

自己出去搵唔到正職又搵唔到工廠工,要靠agent搵。搵完又話人地個d係閪工,其實你有本事可以自己搵,真係唔洗靠佢架wor,講到自己搵禁容易。

我望過佢d 工,就算係app 自己搵,都係呢d價,唔覺得特別低好多。
又係咁
下,現在講唔出糧喎,呢個世界9成工都係西,呢間野唔係第一次,做agent唔駛負責任, 呢間野仲要改過名,有朋友做過ot 唔認數,仲要正常返工既時數都唔認,冇論份工幾cheap幾平冇問題架,前題係要出糧,仲有係唔係拎份工做踏腳石,冇關係,打工係對等,時薪隨時都可以冇工開,做半日叫你收工,呢啲冇得講,你唔知間公司幾西定你係agent
唔出糧緊係有問題。我上面個post都話唔出糧有問題。但上面d人講到佢搵d閪工黎水鳩香港人。
講真香港人好多好懶之前我幫公司請人,d中年呀叔真係弱弱智智咁,要屌衰過d差仔
講過電話,佢YouTube d口吻唔係扮,做教蓄太耐定覺得自己係kol,以為自己好叻係老細咁,都幾刻人憎!
好多時薪工係英國都係咁上下,有時要轉換心態,英國搵錢係難,一係做辛苦工,送貨,做三行,英國做揸車送貨,可以高過普通醫生仔,但真係好累人,
我係英國搵agent都係搵番本地人,google translate 真係已經夠做,如果只係搵agent工

話佢用西工水香港人只係發洩, 呢間kpi 前身好似叫Hermes (唔太很定個名)
呢個女agent 同公司名,所有移民既香港人應該記住,免除再多受害人出現,呢間公司絕對唔係意外冇出糧,根本係慣犯,呢個女agent 冇可能唔知
9成9係佢.唔係佢就係果d閪老闆上司.agent 份工西寫個job duty 同實際唔同都算.1個香港人返工講到成team 人都由9佢.做完野無糧出講到唔關自己事.香港炒散蛇頭搵完人就食差價都識計岩數出糧.而家講到唔關自己事.無咁多人手就唔好接咁多客.西agent 自然搵親個個僱員都會變極品
你應該記錯咗,KPI冇改名
果間係速遞公司EVRI,以前叫Hermes,因為成日亂送貨偷貨所以改名扮新公司
其實欠薪咪去council搵人幫手囉,係度講有Hi用咩。條八婆幫新加坡支那網絡拍片就知係臭Hi一個啦,屌。投訴到佢工都冇埋吖嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞