英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike

你同其他人講可能有用嘅
咁講,係連登爆只係少數人知,唔係個個睇連登,唸下揾d kol爆會唔會好d.

好似香港無格仔,曹總同阿龍,佢地都好似係英國,叫佢整集英國無格仔,訪問下受害者,又組織好d資料,訪問下個肥婆,對質一下,肯定爆view
唔上連登黃極有限la, 比人水就抵死
有個on9 james仲話連登係藍笑撚死
老實講係舒服就唔會無人做
做工廠邊有舒服工 有都係呃鳩你
英國港人玩批鬥好勁
如果有KOL 爆,可能連條片會檢舉,甚至會俾佢地告上法庭,影響埋申請公民
英國嗰啲工場係辛苦

喺香港做工廠就好舒服
啲人可能誤會咗

我以前返過物流廠做包裝
一條belt 只係一個人要用少少力開箱拎啲嘢上帶
其他人係坐定定喺側邊貼貼紙
無數要跑 打鐘條帶就停
過5分鐘又會再開畀啲想OT 嘅人
朝9晚5 OT工半
真係搬貨有積車工

暑期就見好多師奶同學生去月餅廠
只係倒啲粉同蛋落部機 佢就會自己整

老豆老母仲有電子廠製衣嘅年代
返廠都係好舒服

呢啲人工當然唔會高
但至少坐定定唔駛點勞動
我想問欠薪的,到底欠幾多?(按人頭計)
總金額又係幾多?
其實到底有幾多人欠薪,欠幾多錢。
你一係就group埋呢d數據追佢數同埋尋求法律援助。

正一味spin去話人地介紹既工辛苦。話人呃鳩你。
辛苦咪唔好做lo. 做完一日覺得同人地形容既JD唔一樣,仲要keep住做,係咪on 鳩。
佢底褲就黃,唔諗下點解咁多人匿名講個肥閪壞話
搵bbc啦
bbc好似有報道過YM同埋Fiona
KPI都出埋名無打格
走佬去UK前排先話要告人
慎入
呢個Page Fiona自己嚟㗎
仲有面話自己好慘
600個香港人俾你賣豬仔,窮到放假都要返工你仲話人可愛得意
起晒住址同電話都唔驚仲要賣慘
做Agent面皮真係特別厚
搞清楚啲邏輯好

你可以問樓主有幾多證據證人支持佢嘅講法
但啲人 做唔做 投唔投訴 告唔告
呢啲同樓主話中介水人都係無關

如果中介真係有水人
並唔會因為勞方選擇繼續做或者唔提告
佢就忽變咗慈善家
相反亦然

而你講嘅嘢先係真正嘅spin
個頭像以為好正
真人點知
相由心生
Indeed Flex
Indeed 期下agency temp工
覆左我未?

早前大家留左名, 揀左早更既, 應該已經全部都收到我既 email, 邀請大家去KPI 個網度入個人資料同上載證件. 請大家幫忙, 盡早入齊喇

因為我地一定要核對到大家既 Right to work share code 先可以俾你開工架

至於早前揀左中更同夜更既, 因為人數關系, 要分批排隊做 induction. 收到邀請既, 請盡快登記, 暫未收到邀請既, 可以選擇 :

1/ email 我, 轉早更, 做住先 (推薦, 因早更仲要好多人)

2/ 等, 因為中 / 夜更要既人冇早更咁多

因為要 verify 晒大家既 right to work 我地先可以俾大家去 induction, 所以確認 email 會略為遲DD... 我好努力架喇...但人真係好多好多

所以, 感謝耐心等待

假如你留左名我仲未聯絡你, email 來 LouisC@kpir.co.uk, 有可能你就係電郵/電話打錯字, 我聯絡唔到你

如果你唔識攪網上登記而需要來我地分行填表既, email 話俾我知, 我地可以在 Warrington 或者 Wigan 分行為你提供協助

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞