英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
佢有個ad 係請執房定做廚,唔記得喇,叫人有無做過其實靠吹就得。

為左有人返工被佢食佣,連個客都出賣
痴撚線
做臭香港人個朵就係佢呢類人
黃老師行為好撚中國人
痴線

上手條友叫完愛滋雞,下手無辜中招
見佢又出新post 請sorter
出奇無再廢尻吹份工點好
應該又係Kpi 合作開嘅仆街公司

Fiona, 有mon post 學到野
不過,如果妳唔做Kpi 正正經經搵過第二間agent 公司做,介紹正常工,為下自己同家人積下福啦
香港人唔柒駛妳幫

可惜呢個可能性係零
因為妳無學識
無實力
Kpi 睇中妳一拍即合,因為妳地理念相同,夠仆街
係妳主動釣Kpi 開香港人谷搵初到埗嘅豬仔奴工
佢地有冇扮曬唔知情?
同類事件上年都發生過
我諗佢哋反應應該都係扮驚訝
再問點解有呢啲事發生
跟手再扮跟進
最後不了了之
滅聲 Del 留言
下年再玩鳩新豬
一車車港豬送上門
好多人唔信邪
我見過FB有人講真話反而比Fiona fans攻擊

無deleted 留言喎
今日又睇吓佢FB 出個post
打一大篇野
你睇完唔知佢講咩
賣豬仔
唔熟唔食 親人都可以咁 更何況係陌生人呢
香港呢2個人字represent d咩? 咪就係搵錢囉。
垃圾
唔會掛 黃絲會有衰人咩
仆街KPI
早排Fiona 係咁推份sorter 工
收到當時人報料
又係度拖糧
又係搵咗Kpi 香港人,收咗人有事又唔關我事
推俾英國同事話佢地跟
叫佢地自己搵佢追
佢哋好興同你講話send左Email俾廠,但其實個email都係send 俾自己公司同事
好工推介👍

大家都開始擔心緊 過左聖誕節仲有無工返?
而家有一份ongoing 穩定嘅工作

Chester Deeside ch5 2ua
請工廠清潔 🧹🧽 同樣 工作唔難做 但會好累
因為要用高壓水槍清潔 有時要拆啲工廠嘅零件出嚟
然後你負責洗 唔需要經驗 無英文要求

日更 12小時 4on 4off £10.20ph
夜更 2030-0730 返星期日至三或星期三至六 £12.55ph

5/1/2023 會有site tour 俾你行下個廠
了解下份工係做啲咩

最快6/1/2023開工
其實香港人英文有冇咁差 要做呢啲工
其實我遇到好多類似嘅事
不過我一直都諗住點都要暫時留英國廢事寫咁多呢啲嘢
但而家我已經打算永久離開
所以我遲啲會爆堅野比你地知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞