英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
其實可能啲人都唔知,可以試下每次見到啲post
PM 啲人俾呢個post佢睇
港豬唔爭氣係事實,等到落地果刻都無諗過學英文,唯一會做資料搜集,就係搵下邊間地產識講廣東話,邊區多香港人,邊度有唐餐食,邊度有唔洗講英文既工,根本無心去開展新生活,需知道香港人最興呃香港人,都唔係第一次
Bolton van driver
去到公司揸公司車 收工還車
Mon to sat 0330-1130
送麵包 西餅
£9.8ph

要識用英文對答
如 : 寫字樓同你講邊張單送先送後
如: 大約幾點送到邊個位

要聽得明 答得到

Pm me your name tel email
凌晨開始做揸車工
9.8ph 狗也不屌
你老味個時間閪撚到咁都得£9.8
你返一日覺得唔好做咪resign囉
有能力洗咩靠佢幫你搵工
佢係明食你夾棍願者上鈎
其實點解搵最低工資工都要搵agent
去搵m記都要經中間人?
開頭都要呃下
比人踢爆咗 都仲有咁多人留言要工
依家擺明食夾棍都未驚過
一個瀨野敗走
十個要PM求工
移英港人特徵
1)睇香港YouTuber,幾十view要睇,幾十like都要睇
2)唔可以質疑YouTuber,YouTuber唔會錯,你質疑嘅話你係契弟分化撚小粉紅五毛藍狗扮黃
3)見到英文網第一樣嘢係「翻譯此網頁至中文」
4)搶黃label/羨慕有人搶到黃label
5)去中超,食中菜
6)你負責做,佢負責攞彩
7)永遠係人哋問題,自己冇問題
好多工都經agency 請
好似話係如果公司太多長工contract對像錢有影響
中撚哂
低人工不突止 佢仲敢要你最西嘅時間返
Tarleton (PR4) 沙律廠再加人

今日落左廠參觀, 係一間幾好做既沙律廠, 今日一場, 約左廿個香港工友, 黎左十八個, 十八個睇完廠都表示想晌呢度返工.

現大量聘請以下兩個職位: (農地一帶缺乏公共交通, 宜渣車或找同區朋友夾車返工)

Order Pickers & FLT Driver Pays : £10.94/hr

因為會培訓你渣 FLT, 要識英文先完成得到個 training. 換言之, 你唔需要有FLT license 都可以入職. 但要有足夠英語能力應付培訓及考試。

一周工作五天, 須按更表輪休, 同時亦需要輪更, 返三個早兩個中:

早更 7am-3:30pm 中更2:30pm 至完成工作 (約八九小時)

另一份是 Plant packers Pays: £10.10

廠房內生產和包裝沙律菜。 工作簡單.
返四放四, 梗早更 (6am - 5pm)

有興趣的, 請留聯絡資料 : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetD-kkwgmlAiRqKA7K7ASHs5tebhaJCZAMK06Ap5LGCB9PcA/viewform

查詢: Fiona 01942 597215

留名班港奴等生凍瘡
做過食品就知咩料
又嚟睇有咩新料爆

生完瘡再拖糧
依家佢可以講白啲
因為大把人比佢選擇

要公司長期養一班人係冇咩可能
所以先有agent工
低人工同隨時cut鐘
搵得佢
英文真係唔得
當佢有進步,仲夠膽死用英文in 人
識嘅聽佢英文真係笑撚死

專登打句由佢考人英文
以為自己做蛇頭好撚巴閉
佢成日陰啲陰啲打啲野懶醒咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞