英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
果然係藍絲風格
呢啲係咪被害妄想症
如果你講in general 就另一個topic 了
呢啲炒散邊會加人工

係咪真係甘多fans 甘多人撐呀
新鮮爆料

唔好睇少港人奴性
收皮啦,成份合約英文淨係叫你簽簽簽
影印一份都唔肯,由小事就睇到你係個乜嘢人啦
況且份合約根本全部係保障你、KPI、同埋間廠

香港人唔係傻
係唔識英文先焗住要俾你剝削
滿手鮮血食人血饅頭仲講到自己好高尚
你對唔對得住香港人?
個post 啲fan 屎係咪on 尻
其實佢哋有冇係度打過工搵過工?
知唔知市場係點?
條肥閪賣人頭自肥仲有咁多人支持?
£9.5/hr 返農場工同12 個鐘頭
印度人同學生佢哋都唔會做
你哋仆去做咪攪到仆街工仲有市場呀
佢啲fans真係on9
上年有個人網上追薪
比佢班fans 屌到狗血淋頭
不幸聽過佢做講座,主題係英國求職
點知呢條教畜全程係咁sell自己agency點幫人搵工
我諗主辦方都聽到o晒嘴
身為講者全程對ppt讀稿
仲要佢個仔係咁向隔離嘈,佢邊講邊哄個仔

無論係聽佢講野定睇佢fb文字
我都好難相信佢係教中文
佢肯定有mon post
寵物用品倉貓狗糧貓砂罐頭點會唔重呀,唔洗去睇都知啦
不過總知你班港豬不要問,只要報
呢條肥閪好撚多信徒
我想講 如果大家係跟緊KPI
記得要download HRMC個app check返有無幫你供到NI
佢payslip寫有扣 唔代表HRMC有record有供到
語癌末期
件肥閪都無諗住長呃架啦
咁多人去英國,每件新來新豬肉呃一次
都食撚死佢冚家啦
semiskilled worker其實真是唔駛搵agent啦唉
佢前一個Parcel Sorter仲痴線
分件仲要同運輸帶鬥快可以講到擲鐵餅
實際就係做慢少少、做唔切,就成條帶塞車停機
仲未計你要用腰起身踎低放啲包裹落手推車
啲港豬信咗佢入去做嘅話,放工條腰真係收皮都似
講得好中,以為自已回post
乜都話改善緊,人都搵唔到啦改善
做到manager個位更加唔會關心香港人
唔少香港人都鍾意貪少便宜攞著數
好聽叫精明
唔好聽叫練精學懶
佢講野難聽過粗口
黎到呢邊上網打開indeed,totaljobs呢啲已經好多工搵,而且有好多公司佢地個網都有得直接apply,想做邊間公司就直接google再申請。另外fb 都有好多local開既job page⋯btw 唔止英國,全世界都係有華人既地方就呃鳩華人,香港人幫香港人聽下就算,無著數點會幫你
香港人醒覺下啦
咪再幫襯肥閪啦
打開個indeed真係咁難咩?
講就永遠講到自己幾好幾辛苦
你件死肥婆樣已經衰
仲扮晒嘢
啲報應去晒個仔度
冇收一分一毫喎,佢份糧點嚟
唔通KPI可以變舊錢出嚟?咪又係呃香港人賺返嚟嘅中介費
人工低過市價
次次用語癌中文sell 啲無知新豬仔
用嚟用去個句:
簡單工作、
唔使點用英文、
由邊度去邊度1個鐘左右,幾個夾車又得( 呢點真係痴尻綫!係英國呢個距離分分鐘2x miles 以上路程!體力勞動仲要收工揸一個鐘)
有機會長工…..
再補多句,老闆好欣賞香港人勤力云云……
幫人搵工,無收過人一分一毫

咁嘅大話都講得出
個肥婆做義工㗎咩
講到冇糧岀咁
你份工就係做呢啲㗎肥婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞