英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
12個鐘返過起碼都£11
香港小朋友中文咁差 lee d濕鳩老師功不可沒
佢講嘢一舊舊 同佢老公相映成趣
上佢哋果個Hker job Facebook
就會覺好多人係底死
爆咗大獲仲要乞KPI比閪工做
有班人真係自己上Indeed都懶
真人仲西
佢哋啲工重點係唔合比例嘅低人工
同工種時間,少出面£1-1.5
踢爆佢係唔想新到嘅豬仔上當俾佢做人頭
真係教蓄黎

移民都係做仆街野
又多咗個Louis

做蛇頭真係好搵
倫敦生活成本高 所以好多人唔㨂倫敦

但事實係小鎮真係無乜機會
突破盲腸

KPI請Fiona根本就係睇中佢可以搵到班香港人
好似以前啲碼頭咕哩咁
點2個入去 其他番屋企
心諗點解要咁折墮
希望其他香港人正經自己搵工啦
咪比呢間閪野作賤自己
講真如果你人生喺諗住比呢間公司當做奴隸既話
我覺得香港生活會好過打KPI既閪工
擺明食正好多香港人唔想煩,貪方便同心急搵錢嘅心態
睇落有個講廣東話嘅,好似易溝通,又快有工,覺平啲都無所謂。甚至有批可能真係英文/電腦技術,唔係好識自己上求職網send cv

莫講話搵工,睇下幾多人搵屋,明知食水深都搵agent就知
佢係訪問話係佢提議俾佢做蛇頭架
對比agent
蛇頭都係算少收入
頭兩年個班已經搵過百萬一年
你話自己黃仲好搵
香蕉property 班老細,分分鐘好搵過好多上市公司
咁都要KPI覺得佢有能力做蛇頭先得㗎
佢開谷已經聚咗班人
有數佢睇到,Kpi 咪信佢搵到人嘅能力
加上佢哋知節目出街,會更有說服力
如果連用電腦send CV都唔識 真係抵死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞