英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
份工閪到不得了
12 個鐘,叫你咩唔做企係度都難頂
拎住支高壓水槍
有反作用力,你點都要啲力hold 住
仲有拖喉收喉呢啲動作
拆開又裝去洗
長時間濕水
夠膽俾£10 多少少搵人做
要幾仆街折墮先可以肯自願去做?

Kpi 同Fiona 真係無一份工唔閪
如果有人唔介意又做得開心
可以上嚟同佢平反
香港返唔夠咩
黎到英國仲要搵份返12個鐘既工
痴撚線
其實4月min wage 都加到去£10.42
佢話呢份係ongoing
應該講下4月之後出幾多糧
如果只係拍返去min wage 就真係好搵笨
一早話撚咗
仲樁個頭落去
Fiona 你真係好撚野 比人篤爆曬都仲有人比你呃
我估好多人一嚟到first priority都係想有份工先,之後再諗轉工,所以KPI個朵臭晒都照衝,結果就係無限豬仔供應
Fiona 有冇新post
飲緊紅酒食緊芝士
佢真係有睇post
個頭問轉頭佢就出post 話放假🖕
佢就好啦 食人血食到肥屍大隻
first mover advantage佢當初俾人坤咗去crewe,但又俾佢做到當地蛇頭,只可以話真係好好彩

但我覺得過多2年佢應該都再食唔到條水一來走嘅都七七八八,二來啲人有晒local exp基本唔洗靠佢
係英國返超過9個鐘,我已經覺得辛苦,
同埋唔撚會做。手停口停另計
希望啦
有班真係好唔生性
爆曬大獲都要送上門比佢呃
所以佢哋咪搵多幾個香港人
再開分身谷搵人
KPI呢間野真係食屎
肯家係搏人怕事或者英文唔好
咁就袋袋平安
英文唔好就啱曬KPI
有乜事遇上追糧之類就派幾個鬼佬撚到你番屋企
高招wo
搵得KPI肯定到埗無耐,所以無咩人脈
做得工廠可能都係怕自己英文獻世

搵個鬼佬用英文撻你9成收哂聲
當自己唔好彩做咗1-2個禮拜義工
個鬼佬幫Fiona代出post?
其實KPI係咪只係撈north west?好似好多人去嗰頭落腳,然後又俾KPI耍
唔知
只知道呢個group 都係佢哋
可能到Fiona心諗,咁叻你哋自己出po
有屎跟返出po條友
劃分得清楚d,如果唔係出事又話關我事
點解咁多人去到英國做工廠
以Fiona嘅手法,覺得佢遲早會轉型一邊幫英國華人老細壓榨員工,一邊扮晒kol去advise在英港人嘅HR issue,同香港嗰啲成日訪問嘅濕鳩人力資源顧問一樣

唔好比我講中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞