英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
唔明點解啲人死都要住london
住到山卡拉個啲 倒不如去北小小啲city啦
同埋而家英鎊低水
其實central London 租金同香港租金唔係差好遠
佢好多工都係咁
有唔少人回post 寸尻佢
送人頭俾佢做垃圾工
點醒
講撚左無數次唔好咁信香港人/華人,點到比人杯埋仲比人話我分化撚
點黎托撚咩,想死由鳩佢地死啦
而家就係入黎笑鳩班傻閪嘅
今日先話hs2可能爛尾,政府無錢
Reading 夠係1小時生活圈,但來回貴到
仲有個對走佬去uk 個兩公婆
又係食完人血
自己搵到錢就搬走
不過呢啲例子實在太多
香港人本質係搵錢至上
同估唔到咁多水魚喎
LIVE IN BIRMINGHAM
WORK IN MANCHESTER
PLAY IN LONDON

住Birmingham嘅人,應該見過呢三句
London至Birmingham應該唔會爛

但可能起足十年

我都唔知點解Reading出倫敦咁Q貴

可以由倫敦去Birmingham
太多香港人信咗上一兩代班人個套 以為嚟到英國只可以做低下階層
拖糧同出少咗糧真係好撚仆街
有汗出冇糧出

有冇條八婆個樣放上嚟睇下?擺埋公司fb/ig 上嚟警世都好,最好放埋去world台

不過講真,工廠工洗撚托agent幫手搵咩,大把廠請人啦無啦啦畀agency 食一浸為乜呢?
車程又遠又要返6am,你返屋企附近嘅超市仲好啦
再唔係去做餐館仲好啦,包食仲有得分tips
呢間野改過名,前身好似唔係叫kpi ,唔係第一次,另外呢條女應該永久black list
有票!
工廠工好輕鬆 諗起嗰啲月餅廠
呢邊真係好多工,好多廠唔介意你英文差, 做得廠,駛鬼經佢,有手有腳就做得
好命娶到個搵到錢嘅老婆喺香港嗰陣有佢教書份糧頂住頭家 去到英國 老婆做做下廠做埋人血中介
你好得好岩,呢邊英文差,唔係咩問題,真係衰自卑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞