英國KPI 欠薪呃香港人事件

954 回覆
450 Like 31 Dislike
屌佢老尾,uk園區呀?
香港人個個話頭醒尾高學歷高智商
你條肥婆
水香港人做呢d苦工
之前睇紀錄片有個男人真係一句都唔識
揾工要帶埋老婆做翻譯
邊個夠膽請你
屌那媽 見鑊打鑊
好多香港人都唔肯行出comfort zone
之前喺英國做野見唔少香港人過去幾十都唔係好識英文,開口埋口咩m記s記t記a記,原來係講緊各大超市 佢哋平時都係搵番啲唔識英文既人圍爐,做華人餐廳收時薪
睇到好火,講到好偉大自己冇糧出幫人甘扮可憐但又唔澄清下d指控?
Push#drum#p

乜你唔知Fiona永遠唔會錯㗎咩
次次都係話工廠錯,同事錯,香港人錯
佢冇做錯,梗係唔洗澄清啦

唔好以為佢做到manager就會幫同事攬上身
香港人同啲同事都係Condom嚟㗎咋
巴打
你去到英國有冇搵NHS跟返自己啲症?
個啲工不嬲缺人
有手有腳就請
呢單只係其中一單 聽過一單直頭冇出糧
利申frd個frd講話翻邊間廠 翻咗2日(唔記得2日定3日
佢有兩個位要簽名一個係閘出面,一個係閘入面,咁佢新仔淨係簽咗出面 唔知要簽入面(冇人講要點做)之後佢一個星期後發現冇出糧之後走去搵Fiona諗住搵佢追糧
跟住 Fiona 話幫佢問咗公司 話冇簽到名 唔會出糧 佢地(kpi都冇野可以做 之後直接冇糧出
香港人香港人咁仆街?
唔推唔得
咁佢老尾,咁都得
死肥婆收佣咁happy, 原來食咁多人血饅頭
呢間公司唔係第一次
佢地有班網上死忠
一講佢地壞話就會圍插你
南亞人起碼英文溝通到 完
佢咁都做到Manager?
真係比佢食到條水變肥豬仔
明明佢哋係前殖民地 我哋又係 點解有成班中年香港人好似完全冇學過英文咁
因為你講果班中年香港人 由細到大都無機會用無機會講英文

老實。英文差既中年香港人係佔大多數(通常都低學歷。但都見過d中年大學畢業既。英文都成pat屎咁,完全唔識日常英語口語)
真。我地後生果班英文可能就流利少少。睇得美劇youtube,netflix

45+果班好多都英文普通到唔普通。甩甩cut cut
我記得‧果個肥仔丫嘛
除咗稅收20%
仲未計National insurance
而且照計唔會長期都係呢個人工啦
過多幾年人工變高
當你愈接近higher rate
你就會發現人工食得愈甘
如果仲有供pension pot
接近7折出糧唔奇
300個連登留言鬧你好慘
定係300個(肯定唔止300個)香港人俾你賣豬仔剝削慘啲

我知Fiona同KPI都有追post,得閒果陣試吓打開Google Map
睇吓佢屋企去Crewe個KPI Office最近果條路係咪7.6 miles

學佢個女講返句:唔緊要架,唔好理人點諗啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞