iPad Pro 用家討論區 (32)

989 回覆
4 Like 4 Dislike
本身諗住買ipad10, ipad9 已經夠我用。

點知ipad加咗價,仲要俾啲咁嘅質素,咁嘅價錢我梗係買a12z
換電再戰
Btw想問下升左iPadOS 16之後係咪就冇得用iPad做homekit hub?
無留意,多數叫home pod做
太舊唔值得投資落去
用到打柴換過部好過
上個月Amazon買左部二手iPad pro 2021,保修期去到23年7月。
想請問下各位師兄仲有冇得買AC+
應該冇 60日內
有冇買m2 12.9 iPad Pro優惠
最驚個mon同舊電有事
X2,所以一直都無係森林入手
其實如果而家想買 iPad Air 5 256 gb嘅話,係唔係轉買 iPad pro 11" 128 gb 會更好d
冇可能考慮第2選擇
2022年啦Apple野只會去返Apple Store
其實都係,
可以去APPLE 玩下兩部機
不過最明顯分別都係4喇叭同120HZ MON
其實係,出面鋪勁驚整Apple嘢
請問如果買翻新機..係唔係等IPAD PRO 128GB 好過AIR 4..初初諗住AIR 256 4千7都係貴10少少..見呢度先知PRO 先4千2..好似仲抵玩咁

另外買APPLE CARE+係保全球定地區..如果要拎去外地用..駛唔駛去到先買CARE
Wifi版全球
想問ipad駁左external display,mouse,keyboard
有冇得熄左個screen咁用
想配合stage manager當電腦咁用
我都想知,駁完落mon又淨係同步顯示, HDMI output又冇得用延伸模式(即係上下MON咁),又冇得SET返淨係IPAD出聲,個MON喇叭就冇聲。

另外想問吓,點樣將iPad OS用速成打字個選字模式同Windows一樣?
開Stage Manager有延伸模式
都係同步顯示,有冇話有咩setting
IPAD OS 16.1.1 用唔到, cut左
你果部咩機
IPAD PRO M1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞