iPad Pro 用家討論區 (32)

989 回覆
4 Like 4 Dislike
本身用緊10.5 pro, 把心一橫掉舊錢轉12.9 M 2

重我就未覺住,因為我唔會用keyboard, 個mini led 真心正同嗰分別真係大, 就算唔係睇HDR 嘢嗰對比度同立體感都強咗好多

只不過好多嘢覺得Apple on 9 , 例如12.9 冇得分拆嗰虛擬鍵盤,手勢操作條白色bar 成日係度又光影響睇嘢轉,又唔可以轉其他顏色,部機打橫音量鍵上下會互調嗰setting 冇得取消等。。。

同埋真係貴同大部,我冇trade in 掉差唔多成皮嘢買埋支筆,但我真係鍾意嗰mon 先試下
如果唔畫畫/做嘢用唔著佢
現階段佢只係一部好貴嘅高級影音pad
最衰係佢個比例睇16:9 / 21:9 or 其他黑邊太粗
就係知佢有黑邊,用mini led 真係全黑冇灰位

同埋12.9 同我2017第一次買pro 嗰時比都叫細部咗, 我真係純粹當影音娛樂用。

想請教下有冇人用Netflix 升級ultra account, 係iPad 上睇大唔大分別
唔大,因為Netflix 最多出1080p hdr 俾ipad
不過YouTube app用12.9"好似先call到4k條stream?
我以前用10.5"隻app成日唔俾我上,衣家用12.9"就好似用desktop咁無限制
似係youtube update 咗?
我用舊機iphone xr 都上到2160p
個mon 得8xxp
咁可能係佢更新或者改過policy
總之我由10.5"升去12.9"個感覺最大進步係睇YouTube,尤其係條片有4k HDR的話
hdr content 12.9係冇得輸嘅
10.5 YouTube 睇唔到1080p 以上係因為apple lock 咗粒U 唔支援, 所以點都冇得搞
如果用網頁版呢? safari 好似支援4k
唔得
safari 要mac 先得
blackfriday有無的咩app做緊折
呢個版本 超慳電

之後仲更唔更新好

用緊5代pro
2020 12.9換佐M2 11
真係兩個世界
快咗好多?
定係細部咗?
輕佐好多 速度有少少感覺
因為要成日拎出拎入
會好光,光到盲條片
M2同m1聽講都係一撚樣
我由2020轉M2
感覺應該會明顯少少
同樣a12z換m2
齋上網同睇片感覺完全冇分別
可能係我工作上用
有無人用ipad pro上連登好疾
無 你試下重開apps
想問吓 ipad pro 11 2020-2022哩3代係咪冇改過外型
買case係咪全部通用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞