iPad Pro 用家討論區 (32)

989 回覆
4 Like 4 Dislike
前2日去Apple store試完ipad pro 11同12.9 ,感覺11寸比較啱我,12太大部,睇片好似11好d
睇片多就12.9啦
利申12.9
12.9 mini led 睇片正過11, 但奈何Netflix 最多出1080P, 係睇YouTube 就正好多

但買12.9 一定要配機套可以座係度,雙手長拎都攰, 不過其實11長拎都會
但係12.9有miniled
11”我坐shuttle會拎出黎用
返到office就開combo touch 上網睇片
本身買咗12.9打算畫野用

點知覺得太大好重同埋畫野咁大面積反而好累

之後平放,再撞啱有啲抽獎機11寸平買

前後輸8舊換機

以後都唔會買咁大部

但比較番其實12.9個moon真係靚好多,同埋對比大好多
2020冇mini LED
會薄左
係Apple store睇片睇唔出分別,睇NF應該還ok
12.9 如果夾係床到應該都唔洗長拎
12.9 仲有樣嘢係我之前冇預期過既係Safari 可以出到同PC 一樣既webpage 內容 , 原來用起上黎會正咁多

只不過嗰stage manager 我冇駁external monitor, 暫時未發掘到有咩好用之處
有冇人識刪 ipad pro 類似叫 暫緩/快取 既資料

琴晚打開黎睇 fb暫存有10gb

馬上重裝變 3xx mb, 有冇人識刪 ,點解唔做到好似android 刪得咁輕鬆
想問下除左duet air之外,仲有冇其他 app可以無線將ipad用作第二個mon
插一插itunes
or dl 個好大app 佢自己會清
我一般都唔理
ching想問下magic keyboard 4th,m1 12.9岩唔岩用?
本身有Air 5 64啱啱買咗6代12.9 256
完全係天同地比
已經唔計120Hz
11都得
其實唔關事㗎
有啲網站之所以喺11同10.9我發上面都出唔到桌面版嘅原因
係個網站判定手機版定桌面版係根據個mon嘅解像度
Retina display解像度實際除咗4
所以有啲網站,就算你手動轉桌面版都唔會俾你用
點天同地法
有時睇下片已經無十幾%電
請教下我岩岩轉咗12.9 pro ipad

Face id 可唔可以直接入home page 唔洗係lockscreen 拉一下上去?

同埋係咪可唔讀埋口罩樣?
呢個真係唔明,果陣話iphone11之前既機粒cpu唔勁所以冇口罩faceid
而家M2都唔得
想問大家既ipad pro 有冇入塵
信果個仲天真過天真嬌
有冇巴打試過ipad 10 個新keyboard 用唔用到係 ipad pro 10.5/9.7 到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞