iPad Pro 用家討論區 (32)

989 回覆
4 Like 4 Dislike
請教下買apple care 係計activate 部機果日多2年

定係買apple care 果日多2年

部ipad pro 仲有 4x 日可以買
唔知新版iOS問題 還是我支筆問題

支筆長期跟套叉電 ,最近發覺拎起用0%

更新完先發覺呢個問題 ,但又唔確定係唔係

你地有冇呢個情況
ipad pro 幾時支援實體鍵盤可以用第三方打字/執執個筆畫輸入法
買apple care 果日開始計
有無巴打知現在去邊有得賣iPad pro 2021 11吋?
想問下Apple pencil 係唔係拉唔到機底轉app條bar㗎
我換左5部機都有問題

我覺得ipad個promotion 大部分時間都順過iphone嗰個
部機彎左點搞
過埋Apple care 補先嚟彎
可以
請問巴打點較個setting
我整唔到
唔係喎,我啱啱試咗又唔得…以前下向上拉task center/左上 右上角向下拉都出到noti 同control Center …同手指做嘅嘢一樣

我iPados 16.0
係有質嘅分別
但冇話邊個好啲
iPad Pro 12.9 2022個faceid 要scan 兩次
iPhone 14 Pro Max係一次
用落11係唔夠大部
左右平排用11唔係好就手
部12.9我用嚟drop notes 同做copy book
真係要再大啲我本身有部16 M1 Pro 打字用
Iphone都係2次wow, 要用埋口罩就要第三次
宜家邊到入手ipad最抵
唔係嗰種兩次
係iPhone 14 Pro 定13 Pro開始已經每一次set 一個face只係需要轉個頭一次就得
分唔分期?加唔加埋Apple Care?
唔係,Premium Reseller 都可以買機嗰刻買埋Apple Care+
有啲舖嘅Apple Care+仲會有折扣
冇折嗰啲早買同遲買比較嘅話遲買著數啲
因為係計買Care+嗰日而唔係買機嗰日

iPad/iPhone/Apple Watch/Mac系列/耳機/HomePod 我一律建議買因為:
AppleCare+用唔晒個年期可以退錢
同埋有AppleCare+壞機換service unit機係會快手啲
再同埋Apple Watch有快速更換
再再同埋鋰電只要一直間唔使用都會有損耗,同充電次數同用量無關

Apple TV就算數
點整彎就點整返直佢
iPad都有特快更換
最基本 冇ac已淨機ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞