iPad Pro 用家討論區 (32)

989 回覆
4 Like 4 Dislike
11"無變三代一樣
12.9" 2020去2021有改厚0.5mm,不過絕大部分case可fit
呢個抵
但target會唔會cut單
11” 2020 同 M1/2 有少少唔同,個喇叭位改咗少少
話說啱啱入手左部2022 ipad pro 11"
上網睇咗好多保護套都覺得麻麻地 有冇巴打用緊邊隻保護套覺得好用?想要啲款係可以打直又可以打橫
想問下部iPad成日無端端用用下個mon freeze咗又自動關機重新啟動係咩事?關機前個mon仲閃粉紅色
我部係iPad Pro 11吋256GB,2020年新買,iPad OS 16.1.1,儲存空間仲有56GB剩
restart 啦,我都試過有時會咁,restart完就ok
想問下你地用咩外置ssd?
我以前都試過好幾次用用下個mon touch唔靈敏,重開完都無事。
但更新完16未試過。
我係反而更新完依家個iPad OS版本後先係咁,更新前完全冇問題
想問下大家 CSL門市係咪冇賣ipad pro wifi版?
搞乜撚嘢 goodnotes唔知點解勁食電 又搞到部機少㷫 我睇youtube睇成20分鐘都冇用到咁多電
電訊商應該只賣cellular版
上面咁多問題睇嚟未升iPadOS 16嘅唔好升住
same here不過係notability
講起notability覺得佢而家好用到仆街
直接highlight段野就已經幫你間哂重點,好過普遍note taking app咁要手動去間又要set條線嘅粗幼
M1/M2 11吋無分別
有冇人知Logitech combo touch 右上角嗰口係咪即係等於ESC 掣? 因為我見新iPad 嗰keyboard 有ESC , 唔知兩者係咪一樣

加陣用緊iPad pro 12.9 再用remote desktop, 如果有埋嗰ESC 掣出trip 可以當電腦用
左上角home右上角lock
屌, app store狂彈app可以點
Logout 再login,restart,reset都做埋都唔得
M2 11寸淨係用嚟抄notes同睇youtube, 都剩係用到4個鐘就冇電,咩事
係咪開左 Stage Manager 勁食電
應該唔關事

開左lihkg食電
請問有冇人試過stage manager可摸以同時開幾款掛機驚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞