iPad Pro 用家討論區 (32)

989 回覆
4 Like 4 Dislike
其實我到而家都唔明點解要幾舊水買個套
買apple care 裸機 / 買幾十蚊套咪算
反正套都係消耗品黎
10.5"嗰時我連續換過兩個殼都四舊幾水
不過係因為支Pencil 1好難搵到啱插嘅殼所以先justify到,同埋嗰時我未用keyboard
但部機食到咁多咩
我2018 年買ipad pro 12.9 時全部裝倒筆又包倒邊的套設計都係on9, 係得otterbox 隻好睇d, 近年先見有淘寶貨抄佢設計,但都如你所講要百幾蚊人仔一隻。

d 大陸case 用兩三年唔爛都會殘,我窮,一部ipad 用四五年點會唔駛換?
唔會
最多好似30w
36W,18V2A
不過要低電先會同你chur咁盡

我自己直程唔想佢叉咁快,長期用Magic KB個port去叉算
磨損都係磨個KB而唔係本體個port
Lm
但無論apple store定online retailer賣應該都係退比apple?
唔知呢d third party retailer點拎嚟賣
翻新機大容量全部無人要
air4 大細都冇人要
16.1.1 修正返外置 keyboard 唔 show 關聯字呢個 bug 未?
有冇ching 覺得magic keyboard 好用定Logitech combo touch 好用

利申用緊11’ pro
ipadpro 第一代11 /12.9 到而家仲有更新
我岩岩都入左部 又係4159
其實你唔使怕無得update 個OS
你望下iPhone 6s/plus咁多年仲有得update 就知咩事
應該擔心嘅係update完新OS後,部iPad 會唔會lag咗&食電咗
iPad Pro 9.7 唔夠ram 先要升級
如果M1 refurb 5000樓下應該唔少人會買
又冇晒
M1同 M2 一鳩樣咁滯
喺MacBook air上都分別不大
更何況係iPad 上
按過往經驗
應該會係$4899左右
懷疑唔會有m1 refurb
就係驚呢樣 更新到都食電 又lag 的話

又要換機 為返條數 唔一定抵過買新機
我就係A12z換M2
覺得ios15 d電已經去得好快
但Lag就唔會
好過買ipad 10啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞