iPad Pro 用家討論區 (32)

989 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇人覺得ipad chrome硬係虧虧地咁
有冇人用插卡版ipad
用邊張數據卡抵用啲?
係咪都要實名登記多一張卡
用緊鴨聊佳 120g $170-200
要實名
ipad有無得裝windows或者macos?
想買個keyboard玩吓
600up
你似連咗2.4Ghz
mesh wifi....一言驚醒洛克人
上網搵搵可以用咩方法解決先
router 度唔好combine 2.4Ghz同5Ghz就應該搞掂
Combine 完都照樣過600
想問下有冇邊款筆尖你地用過覺得好用?
枝apple pencil 2跌左幾次落地 成日響度諗個筆尖唔知跌多幾次會無反應
apple原廠唔是唔好 只係想知會唔會有其他好推介
新手想買iPad+pencil 用procreate學畫畫
iPad mini係咪唔建議
收二手更化算?
今年有冇新iPad出?
收2手m1 ipad pro
iPad mini最多得8個layer,畫畫唔夠,同埋細moon好易畫到崩潰
下 點解會得咁少layer
iPad pro m1好貴,iPad air會唔會諗得過?
真係畫畫就買部舊版pro 12.9啦

之前試過用11都嫌細
之前5100放咗部M1
有冇牌子有出類似surface個種硬kickstand case

最接近係apple official個個keyboard 或者logitech
但我根本唔需要keyboard
出ipad去ifc 定cwb好?
仲好值錢
你個mesh行雙頻定三頻?
開Combine 即係Smart Connect 一個SSID出2.4+5GHz
你要識set parameters
唔係嘅話high load 嘅mobile device 會唔識長期佔用5GHz
當YouTube 呢啲一開始check bandwidth嗰陣覺得你個網絡慢就之後都會傾向用少啲數據
所以唔會trigger到router分5GHz線畀部iPad

唔識set就唔好開Combine
發現新大陸 啱先download左個app evermusic

以前就覺得iPad pro 播歌細聲

用呢個app 可以張喇叭聲音更大 ,重點音色冇變拆

好似電腦顯卡超頻 咁樣,唔知長開 會唔會整壞部機
睇黎唔長開得 ,播左 4首歌 部機已經發熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞