【新手/愛情/遊記】我竟然同左一個陌生男仔去歐遊

1001 回覆
419 Like 15 Dislike
係樓主開新post前留個名先
加油!
下星期新post 見
"就好似外國人黎旅行時會覺得香港五光十色,生活多姿多彩,但佢地又點會明,喺呢個擠逼得透不過氣既城市,我地有幾多人要為最基本既公義而付上代價"

"就好似外國人黎旅行時會覺得香港五光十色,生活多姿多彩,但佢地又點會明,喺呢個擠逼得透不過氣既城市,我地有幾多人要為最基本既公義而付上代價"

睇到呢兩日香港發生既事有感而發,巴打睇得夠仔細

睇到呢兩日香港發生既事有感而發,巴打睇得夠仔細

睇得明所以好SAD
我喺羅馬飛返香港都miss過班機,仲要係自己一個女仔。原因柒到喊唔好問 搵返件行李都搞咗好耐因爲本身間airline已經再冇下一班機,checkin counter已經閂咗。啲information centre staff完全零意欲幫忙,已經灰到爆。
當搵到第二間airline撲到飛返香港,仲要係個counter都係準備close因為起飛時間係一個鐘後,即場對住空姐喊咗出黎
諗返起都覺得自己好柒但又好勇敢竟然一個人搞掂晒
爆post前第一次留言
剛開始追個時都會好好奇究竟係真事定係故
不過睇睇下覺得真假其實唔係好重要
樓主寫得好引人入勝
我都好想去下歐洲長旅行
留翻個言先 追到amsterdam個陣已經係live 不過一直潛
希望樓主加油岀po 唔好chur親自己
真絲表示追得仲貼過追韓劇
加油!
CD-ROM 表示好好睇,用左幾粒鐘追
諗返起當年考完會考,偷偷地瞞住屋企人過台灣睇演唱會
返港果程排錯隊,不過我就好彩趕到關門前
睇到miss左班機睇到好肉緊

我幾年前去brussels嘅經歷都唔太好
雖然未發生恐襲

最後係brussels個日,傍晚搭eurostar返倫敦
上晝本來想去mini europe
已經去到門口,唔知點解突然覺得個度氣氛好奇怪
就無入去
搭返車去一個大廣場hea行下就算
行到咁上下想搭返車返巿中心食d野就返hostel拎行李去車站
點知全部metro, bus都停晒
顯示板無講咩事,淨係話無車
街上面又多左好多警車
結果行返半個鐘去city
返到hostel拎返d行李,都係查唔到咩事
街上面又好塞車
Eurostar個車站又唔係巿中心
結果決定早d去車站,拎住行李行左半個鐘去車站
好在又無乜事發生
但個刻淨係想返d返倫敦
:(
我喺羅馬飛返香港都miss過班機,仲要係自己一個女仔。原因柒到喊唔好問 搵返件行李都搞咗好耐因爲本身間airline已經再冇下一班機,checkin counter已經閂咗。啲information centre staff完全零意欲幫忙,已經灰到爆。
當搵到第二間airline撲到飛返香港,仲要係個counter都係準備close因為起飛時間係一個鐘後,即場對住空姐喊咗出黎
諗返起都覺得自己好柒但又好勇敢竟然一個人搞掂晒

自己去旅行就係要訓練毅力
睇到miss左班機睇到好肉緊

我幾年前去brussels嘅經歷都唔太好
雖然未發生恐襲

最後係brussels個日,傍晚搭eurostar返倫敦
上晝本來想去mini europe
已經去到門口,唔知點解突然覺得個度氣氛好奇怪
就無入去
搭返車去一個大廣場hea行下就算
行到咁上下想搭返車返巿中心食d野就返hostel拎行李去車站
點知全部metro, bus都停晒
顯示板無講咩事,淨係話無車
街上面又多左好多警車
結果行返半個鐘去city
返到hostel拎返d行李,都係查唔到咩事
街上面又好塞車
Eurostar個車站又唔係巿中心
結果決定早d去車站,拎住行李行左半個鐘去車站
好在又無乜事發生
但個刻淨係想返d返倫敦
:(

我懂的,鬼城市
留翻個言先 追到amsterdam個陣已經係live 不過一直潛
希望樓主加油岀po 唔好chur親自己
真絲表示追得仲貼過追韓劇
加油!

多謝!下個POST見,唔好繼續潛喇
爆post前第一次留言
剛開始追個時都會好好奇究竟係真事定係故
不過睇睇下覺得真假其實唔係好重要
樓主寫得好引人入勝
我都好想去下歐洲長旅行

多謝你既讚賞
1001 1001
完全明白樓主感受
前個排去歐洲 因為去左幾個地方玩
買左好多程內陸機
結果晚晚都凌晨三四點起身
然後唔知點解次次去到機場都好趕
其中有一班機 我地趕到過去 閘口又係最尾果個 去到最入
仲要有朋友唔舒服
佢肚痛痛到行唔到
又要睇住佢又要趕飛機
好彩最後求到個地勤比我地上機
如果唔係真係收皮
LM 依家追到218 今晚睇曬佢先
樓主快啲出黎推爆個post啦
留番1000同1001比你
樓主快啲出黎推爆個post啦
留番1000同1001比你

唔捨得 你地留番俾我就得
冇文開新post會否被屌
冇文開新post會否被屌

應該會
正評呢個留言:開新post推定先

負皮呢個留言:冇文學乜人開新post

自推1000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞