【新手/愛情/遊記】我竟然同左一個陌生男仔去歐遊

1001 回覆
419 Like 15 Dislike
最有效加正皮係喺office hour
連登仔都係冗員
相反樓主係office hour 勁潛

咁留意我啊 唔通我係小學雞日日三四點先落堂 冇得用手機又同你講咩

冇特別留意你唔好心多
我只不過係一個專業既冗員
由開工到收工都係連登流連
push
每日一推
今晚好早就有文

叻女

我本身想再早啲,但費事太趕會唔知打左啲乜出黎
睇下等陣仲出唔出到,我盡力

藍色字我睇到㗎!等你
on9淫閪
祝你俾人強姦到爽

咩事,安已不

咩事,安已不

咪理佢啦
推得再密d既話,300正皮不是夢

好矛盾,唔係幾想開post2但係我知自己唔會喺三百幾個留言入面寫得完

本身仲擔心緊好似好快就會完咁 見你咁講開心曬
慢慢寫 寫多啲 開多個post再寫滿佢
好期待阿Nick個答案
樓主又係我
雖然你話係新手
但我發現你次次結尾都會令人好想知發生咩事嘅感覺好正
所以出文要快手啲
找數真漢子,雖然不多,但眼困了又不想你們失望。

突然聽到我問呢啲咁認真既問題,Nick都不禁語塞。

其實唔出奇既,比著我,都應該要經過幾番思考先回答到。

越快衝口而出既答案,就越冇可信性。

就好似以下既情況:

「你愛唔愛我啊bb?」

0.03秒後:

「愛,梗係愛」

好聽啲,就係佢唔需要諗都知道佢愛你。

難聽啲,就係呢個只係一個公式化既答案,根本唔值得佢花時間諗。

同一句句子,講既語氣可以有千百種,但真正既內心戲只有一段。

*

我地當時企左喺一條運河既欄杆旁邊,Nick 將目光放遠,故作有深度咁望住河既對岸。

「我一生負過好多人,尤其是我父母。但我選擇相信,我喺感情上冇負過任何人。」

「選擇?呢啲野可以選擇既咩?有就有,冇就冇架啦。」我帶點激動的說。

可能係啱啱諗返起以前係點樣比人傷害,所以聽到呢種模棱兩可既答案,特別敏感。

「我同我上一個女朋友都係大家既初戀,一齊左四年,最後無疾而終。我之後試過去諗分手既因由,但我心知大家都有付出過就夠。所以我先話,我選擇相信我冇負過佢。」

雖然有意無意中,我一早既連佢EX個名都知道埋,嗰種要壓抑住自己扮乜都唔知既感覺原來都幾難頂。

我問佢呢個問題,並唔係專登要試探佢啲咩,只係咁啱提起感情事,觸動到我既好奇心。估唔到佢會對我咁坦白,但同時暗地裏又好似隱瞞住啲某啲野。

「多謝你咁誠實既回答,我仲以為你會敷衍我。」

「我邊敢敷衍你,咁樣既話我就真係負左你架喇。」

「唔緊要,你負我既話,我會打返你幾拳,負負得正丫嘛。」

我轉過頭望住Nick,目光停留喺佢左邊臉上深深既酒窩,亦係其中一個佢最吸引到我既地方。

我地居然由一開始討論垃圾食物,到最後變成互相既內心剖白,原來只要搵到啱既人,話題係唔會有限制性。

但始終我心入面,對佢仲存有太多疑問。

待續
推得再密d既話,300正皮不是夢

好矛盾,唔係幾想開post2但係我知自己唔會喺三百幾個留言入面寫得完

本身仲擔心緊好似好快就會完咁 見你咁講開心曬
慢慢寫 寫多啲 開多個post再寫滿佢

我會盡力寫埋個靚尾,慢就係慢啲,不過好多謝你一直追+留言
樓主又係我
雖然你話係新手
但我發現你次次結尾都會令人好想知發生咩事嘅感覺好正
所以出文要快手啲

睇其他故學返黎
會盡力而為的了
三個鐘由頭追曬
好正
我之前都有去過Amsterdam 不過係滯留 焗住住左一晚 果時聽日講Amsterdam 好集 冇咩好感 睇完你個故好想去多次 認認真真咁去Amsterdam 旅行一次

三個鐘 乜真係要睇咁耐先睇到呢度,(可能連埋留言就要 )明明我覺得冇咁多

多謝啊 有機會我都一定會去多次
臨訓前有文睇
Live 好好睇 好多到肉位
諗住好多以前歐遊ge回憶 多謝您
推一推
200個正評
Live左
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞