【新手/愛情/遊記】我竟然同左一個陌生男仔去歐遊

1001 回覆
419 Like 15 Dislike
pull
終於live到 正評
LIVE左,
放低個正評先
仆街啦 唔小心live左
準備第150個正評
今晚都係凌晨左右出啊
推一推
推到1001
訓之前一推
訓之前一推

比我十分鐘就應該出到啲(如果連登冇down既話)
訓之前一推

比我十分鐘就應該出到啲(如果連登冇down既話)

咁快回到我既
可能每個人都諗過,如果可以擁有一種超能力既話,會係讀心術,咁我地就可以將其他人既心意看得通通透透。

但係我認為,人生入面有好多事,唔知好過知,尤其係對方心裏面既想法。

因為當人心真係可以好似洋蔥咁一層一層被剝開既時候,真相往往都係與自身既期望背道而馳。

無知,亦係一種幸福。

諗深一層,其實並冇啲乜野值得我感到意外,由佢第一次叫左我做Karina開始,我就體會到一廂情願既滋味,並唔好受。

如果可以既話,我想抹走一整晚既記憶。

我嘗試唔再去諗呢啲令我煩惱不堪既事,反正呢個世界上並唔存在《東邪西毒》入面嗰一壇叫做「醉生夢死」,可以令人忘卻往事既酒。

依家可以做既事,就係繼續眼前要做既事,黎緊既旅程,仲係好漫長。

我終於肯落床行去洗手間,一望到鏡中既我,差啲比自己個樣嚇親。

由於琴晚實在發生左太多事,我冇沖涼冇落妝就訓著左,醒返見到自己眼角周圍都沾染左掉色既眼線,眉毛亦變得稀疏。

Nick今朝見到我,竟然冇比我既妝容嚇親,唔知係佢承受能力高,定係佢想維護我所剩無幾既自尊心。

我用最快既時間沖涼加上整理儀容,像老掉牙既勵志語錄一樣,同自己講句:

「今日又係一個新開始。New Day, New Me. 」

我拋開所有頹廢既想法,嘗試做返一個為人所熟悉,開朗既Jessica。

「我搞掂喇!I’m ready I am ready!」我輕輕敲一敲Nick既房門。

「Gel緊頭!等我一分鐘!」

我拎出手機開啟計時器,一秒一秒咁數:

「60…59…58………10…9…………3….2.....1…! 」

點知佢又真係喺最後一秒打開門,行左出黎。

「十年都唔見你Gel一次頭,做乜今日咁得閒啊?」

我腦海突然浮現返第一日識佢,喺米蘭同佢第一次出街,佢著到成個老蘭Playboy既畫面。

嗰陣既我,除左一個英文名外,對佢一無所知。

「梗係得閒啦,你都唔諗下我等左你幾耐。」

「因為我知你大人有大量,唔會同我斤斤計較丫嘛。」

*

夜啲仲有,多圖,所以要慢慢整理
連續兩晚訓落床一開返個post就見你幾秒前出左
準備第150個正評

149喇
岩岩好睇埋呢篇訓

BTW 連登short下short下,F5左幾次先入到

緣份呢家嘢。
岩岩好睇埋呢篇訓

BTW 連登short下short下,F5左幾次先入到

+1,差啲文都po唔到
正評
多謝所有比正評同留言既巴絲 因為費時係咁自推所以冇逐一回覆,但係每個留言我都有睇
又live
推下先
一起身就過左百五個正評
琴晚等唔切連登升級完訓左,等陣先po返琴晚未出嗰啲
留名睇多圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞