【新手/愛情/遊記】我竟然同左一個陌生男仔去歐遊

1001 回覆
419 Like 15 Dislike
等文等得好苦
快d啦
等文等得好苦

今晚睇下可唔可以出多啲
一噤入黎見到100正皮

真係估唔到一個月都唔夠就有咁多巴絲支持我

我會盡我能力繼續每日更新,好感激大家

P.S.依家進度一半多啲,可能八月內完
睇咗好耐 忍唔住留名
樓主加速啊
「你講笑咋?我地晏晝咪去過一間。」

「你嗰陣同冇食有乜分別?黎啦,我地喺Amsterdam唔係有好多時間咋。」

明明第一次係我三催四請佢先肯踏入Coffee Shop,依家我地竟然互調角色。

Nick見我冇出聲,再繼續講:「又係你話,黎到荷蘭非做不可既,你奉唔奉陪先?」佢完美地模仿返我當初講呢幾句既時候既語氣。

「但係我都唔識吸,試第二次都係一樣咋。」

「大麻唔一定要吸入既,直接食落肚都得。」

佢唔提起我都差啲唔記得,有Space Cake呢樣野。好耐之前比啲豬朋狗友問過我食唔食,但我嗰陣比較乖同怕事,覺得大麻係一樣一世都唔可以掂既野。

簡單啲黎講,Space Cake就係混入左大麻既蛋糕,亦都可以製Brownie(Pot Brownies)同Cookies既外型。

睇返啲相先睇到原來max 1 slice pp

雖然帶黎既效果或多或少都係令你興奮,但一小塊蛋糕既強度隨時比你食完成支大麻煙更強勁,而價錢都唔平,我地去嗰間好似係八歐羅一件,比起3,4歐羅一支既pre-rolled joints貴左成倍。

起初有少少抗拒既原因,唔係因為唔敢,只係真係好攰。但係貪玩如我,自然唔會掃佢興,尤其是見到一個乖乖仔主動問你呢種事既時候,成件事既刺激度直線上升。

「睇黎你晏晝食完一次亢奮到依家喎,都未見過你咁有興致。」

「我嗰陣都驚驚地架,不過原來嗰種腦袋放空然後不受控制咁笑既感覺係咁神奇。」

「你千祈唔好變左一個道友……我真係即刻執包袱走。」

「你估咁容易咩?不過你點都要試下,我形容唔到比你聽。」

我地行去玻璃櫃面前,只有兩種選擇——Chocolate同Lemon Cake。

對我黎講佢地都冇乜分別,兩樣都有著可以令人忘卻當下既功效。

我帶著絲毫既懷疑比錢,究竟一件與普通蛋糕看起來無異既Spacecake,可以帶比我乜野快感?

我地將件Cake搣開一半,我食之前放近鼻聞一聞,一股濃烈既草味,雖然呢兩日都習慣左混雜係每一寸空氣既大麻味道,但食落肚,又係另一回事。

當Nick已經咬左一啖既時候,我仲係拎住件蛋糕,遲疑不定。

「乜你唔係好大膽既咩?區區一件Spacecake又點會難到你?」Nick似乎想學我用激將法。

「我喺度諗,如果我食完之後控制唔到自己既身體,會發生咩事。」

「唔洗驚,我會睇住你。」

「或者你要我照顧返你轉頭呢。」

隨即我都慢慢開始咀嚼呢件一定算唔上好食既蛋糕,每一啖都挑戰緊我既味蕾。

呢種edible marijuana通常都要半個鐘至一個鐘先開始起到效用,因每個人既新陳代謝而異。呢個亦都係佢比rolled joints更危險既主要原因。因為好多人都會等到冇耐性,然後再繼續買黎食。

就好似我地咁,做左一個好錯既決定。

其實諗返起,都係我主動提出先:「好似冇料到喎….我只係有少少輕飄飄既感覺,同飲左一支啤酒冇咩分別。」

「你想咪去買多件囉,我比。」

「咁豪啊,哈哈哈哈….. 」嗰陣我都唔察覺我已經開始語無倫次。

我故作鎮定咁再次行去收銀處,指左一下個Lemon Cake,順便試埋另一隻味。

行返去我地靠牆既位,唔知效用係咪已經開始喺Nick身上發作,佢成個人閉住眼挨左喺牆度。

「喂你,唔係咁快就high左啊嘛,食埋呢個先啦。」

佢咩都冇講就搣左幾塊黎食,而我就食埋淨低嗰啲。

我都唔知係受大麻影響定係點,我覺得口中件Lemon Cake比啱啱件Chocolate容易入口得多,完全冇嗰種強烈既草味,所以我好快就將佢食完。

之後發生既事,係靠我僅餘既回憶寫出黎,嗰啲片段好零碎,但我會嘗試湊合佢地。
身體開始不受控制時,大概係離我食第一件Spacecake後既45分鐘,兩件蛋糕既效力同時發作,佔據左我既思緒。我感覺到一股熱流湧上頭,然後不由自主地開始笑,係無焦點地傻笑,停唔到落黎。

眼前陰暗既環境,喺我眼中突然變得五光十色, 耳邊多左好多雜音。我記得嗰度有部大電視,電視播緊類似Discovery Channel既紀錄片,我呆望住屏幕,居然覺得一隻冇乜特別既雀仔都零舍有趣。

我望一望隔離既Nick,佢既狀態同我差唔多,或者比我仲興奮少少。我地開始講埋啲無意義既野,但話題漸漸越講越深奧,不過唔好問我講左啲咩,我一啲都唔記得,只記得我地兩個都傾得好認真。

我對時間已經失去左觀念,唔知隔左幾耐,有一對情侶坐左喺我地對面,然後開始旁若無人咁熱吻起黎。我唔肯定我有冇miss左啲乜,只知道我進入左迷迷糊糊既狀態。

就喺呢個時候,Nick突然用手臂攬住我條腰,將我整個身體轉到佢既方向,然後往我嘴唇直接錫落黎。

因為太深刻,冇辦法唔記得呢一段。

我雖然被嚇得雙瞳放大,但卻完全冇想反抗既意欲,反而順住佢既節奏,回應住佢。唔知道係咪受大麻既化學成分影響下,我好享受當下既每一秒,或者任何化學反應都只係輔佐品,我對Nick既情感瞬間被釋放出黎。

Nick將雙手放喺我兩頰旁,錫得越黎越用力,即使我地兩個既口氣都充滿住大麻味,但咁樣更加刺激到我地既感官,就好似一種催化劑咁。

我都分唔清啱啱我見到嗰對情侶,係咪只係我將我同Nick既畫面投射出黎既影像。但我好肯定,呢一次毫無預警既法式熱吻,係我腦海中最真實既回憶。

我地究竟錫左幾耐?喺我混沌既記憶中,就算話持續左半個鐘我都覺得不出為奇,時間喺嗰刻根本一啲都唔重要,重要既係我終於有機會去面對自己真正既感覺,係一種我好耐都冇感受過既幸福。

當我地慢慢從對方既身軀拉開一段距離後,我唔敢作出咩反應,只係互相望住大家,卻不發一言。

Nick既眼神好似失去聚焦一樣,就咁睇好似係望緊我既方向,但仔細觀察既話,佢根本完全係冇任何焦點。

佢再次拖住我既手,呢次真係十指緊扣。

佢嘴巴開始微微郁動,我靠近佢,想聽清楚佢將會講既野,喺幾秒內我諗過好多可能性,但係我聽到既只係一個名。

「Karina。」

待續

好耐未試過一篇出2000字喇!(諗住一篇出曬但話內容太長 )希望大家鐘意睇
Karina
睇咗好耐 忍唔住留名
樓主加速啊

加緊喇 多謝支持
睇咗好耐 忍唔住留名
樓主加速啊

加緊喇 多謝支持

睇錯加甜

你地想唔想我up上紙言?好似會易追啲? 我之前試過up但啲格式好似好難控制咁 up圖又好似麻煩啲 唔知係咪我問題
Karina

你地想唔想我up上紙言?好似會易追啲? 我之前試過up但啲格式好似好難控制咁 up圖又好似麻煩啲 唔知係咪我問題

Up 上紙言仲會唔會更新呢邊

梗係會 紙言只係方便比人追,應該更得慢過呢度

補充同埋我好中意睇你地啲留言 紙言冇嗰種感覺

補充同埋我好中意睇你地啲留言 紙言冇嗰種感覺

其實我作為讀者都好鍾意睇其他巴絲留言
希望唔好加甜
唔想因爲扑野破壞哂個氣氛
希望唔好加甜
唔想因爲扑野破壞哂個氣氛

真係第一次見有人叫我唔好加甜
我會跟住劇情發展黎寫,唔會專登加甜
殘忍的單戀
殘忍的單戀

嗰首歌叫Katrina 咁啱好似Karina
竟然嗌左另一個名
比你搞到好想整返件space cake
我今年grad trip自己去,第一站都係米蘭
比你搞到好想整返件space cake

小心啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞