[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
我上星期同個朋友食飯,佢就係你講呢個case,
大陸出世無bno,獨仔,40歲又有老婆仔女,
澳加既plan都唔啱佢。
但最難搞係佢阿媽,本身係寡母婆養大個仔,
香港無親人,想留喺香唔想走,
我個fan唔知可以點

另外,我仲有幾個fan係老公/老母唔肯走,
佢地就企左喺度,無理由咁樣離婚

所以,我明大家各有難處。
我成日提住話要走,係希望得走到但15 16既人,
可以早啲落決定。

佢上海有Tesla廠房
但就算點奶 支那都唔會俾你馬斯克搵到大錢

了解支共就會明 所以我從來唔會買任何支那股 M記自從支那財團買咗
我已再無幫襯 有時趕時間 諗緊買唔買 但一諗起係支那公司 就寧願唔食 都堅持永不光顧
我不是支那出世 但我係你講的差不多原因
驚星鏈會cut既人可以睇呢篇新聞

https://www.reuters.com/world/europe/three-four-americans-say-us-should-support-ukraine-despite-russian-threats-2022-10-05/

美國政府會夾到Elon Musk實一實
咁股價係啲人炒上去姐
比起元宇宙幣呢啲

tesla真係有個產業係度先

屌佢還屌佢 但技術佢係有
咁我同意

佢D技術係創新 亦係真 同支那D擺明做假唔同

但真之餘 乘機搭個雞棚亦係事實
技術係真,喺中國搭雞棚亦係真
兩者係無衝突
所以讚馬斯克叻之餘 亦不能忘記佢亦係大仆街
NATO自己用緊果套IFF先係solution
dry嘅明買明賣喺呢度又未必係壞事
尤其而家elonmusk個立場露曬底嗰陣
全世界咁多車廠 淨係得Tesla 有廠咩
福士 豐田 通用 間間投資大過Tesla
係得佢咁多嗲
其他無佢奶得咁勁 仆街係有樣睇的
莫講話馬斯克

tesla司機/車主都仆街過人啦 車版有唔少人咁講 其實我都呢個感覺 咁多年駕駛經驗 呢隻車D人真係有D衰
我對呢條仆街無好感

同係大富豪

畢菲特得人敬重 佢馬斯克就收撚皮啦
商人係唔理善惡,你可以屌柒佢
不過佢都唔會理,我寧願慳返啖氣,
focus返政府可唔可以制衡佢地班仆街商人
而家民意係撐烏,兩黨共識亦係撐烏,
我完全唔擔心呢條友9up。

當然,巴打想屌柒佢可以繼續,
不過真係想打國際線,應該問啲政客點睇Elon Musk
呢點先重要。你屌柒啲老鼠無用,不如推郁隻貓
後勸補給要跟上先得
烏軍行得太快 starlink 跟唔切,加上 starlink 係跟烏方地域行事,俄軍佔領嘅地方就唔會有 starlink,而 SpaceX 要有確實烏軍已推進並收復烏方領土才會持續開 starlink 俾烏軍通訊。
你屌佢佢唔會理你,佢一樣會繼續鳩up
想佢shut up最好搵fbi同佢傾下偈,
甚至白宮出面。真係打國際線要咁行先得
屌柒老鼠無用,推郁隻貓啦。

btw,國際線巴打未必會入黎睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞