[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
https://youtu.be/uZ7pSu5oa_M
死剩自己一個人都唔投降係咩玩法
twitter 下面啲人話呢頂唔係電單車頭盔,
係叫Sphera 90-x 警察防暴頭盔,
雖然都係廢,
最多只可以頂到手槍同細威力射擊比賽用步槍。
一邊射完彈藥庫後軍隊會失士氣更多人投降,
另一邊射完民居後只會激嬲更多平民聳雍佢地去參軍。
你幫我講左心果句出黎
原來cs真係好真
普京唔理啦,宜家嚇到人係bonus,殺平民出啖氣先係普京條痴線佬主要目的。

普京宜家係為啖氣,唔輸得而繼續打一場毫無意義,事實最後都會輸。
仲有車臣抖音上將卡祿山
拍抖音拍到升官
每條村每間房每個位都要咁掃有排搞,去到大城市更加唔知要掃幾耐,連下水道都要掃埋
其實早幾個月烏克蘭喺東面咬得好緊嗰陣都要撤一陣,就係避免包抄,而家個勢喺旺,但Kherson 嗰邊喺呢半年內變化唔大,同東面送頭嘅蛾軍好唔同,應該算係打得下嗰班嚟
如果你全屋既家人包括你老豆老母老婆呀女全部俾俄狗炸死曬,死淨隻狗,你俘擄到戰俘仲會唔會對個戰俘咁大愛?戰俘打完仗返去可以見老婆仔女,你打完仗得返隻狗陪你,你會放過佢?

士兵都係人,好難可以叫佢地無感情咁理性咁去打仗
咪不斷扔vdv落去
但冇哂橋 空中優勢又冇
遲早死
至少呢個人係上前線打仗
你射得就一定會全球互射
一係如果唔理嘅話就代表咗射核彈冇效果
後果會好嚴重
河邊都未拎晒 咁快講過河
如果佢地投降,就按佢地犯既罪去審,
坐監既坐監,死刑既死刑。
唔投降,遇禍莫怨

我係希望佢地投降,但無話佢地唔洗負責
一切按國際法處理。
要做到開圖果堆衛星同資訊&太空科技,
呢堆先係美佬勁既地方,
俄佬就係太着重前線科技而忽略後勤同訊息戰。
即係你操到自己可以舉300lb 啞零可以途手插滾油可以一腳踢斷樹,
點知同對家打果陣,
係呀對家無你操到咁fit,
不過都未埋到佢身佢就拎支槍出黎啡低左你。
你同連尼住講囉,不過叫佢搞掂五毛先
做咗三季喜劇突然間變荷李活戰爭片大製作
而M113已經係越戰文物 (雖然肯定upgrade 過,起碼越戰應該未有自動波),
用架60年前既裝甲車都屌打俄軍裝備
揸第一代M113係越南打仗果班美軍後生仔而家應該都住緊老人院lu...
未計上面支M2,100年前產物。
太爺啲武器都仲好過你。
個殺傷半徑一公里左右
上面有人po 烏軍班低級前線軍官接受英式指揮訓練,
幻想下烏克蘭人打不死心智+英式專業軍事培訓,
出到黎果班年輕軍官前途無可限量。
Fat man喺現今世界都係戰術核武level
https://www.bbc.com/news/world-60664169

The smallest tactical nuclear weapons can be one kiloton or less (producing the equivalent to a thousand tonnes of the explosive TNT). The largest ones can be as big as 100 kilotons.

Fat man 21kt tnt
其實冇必要用核彈反擊
大把先進武器都未出
空軍炸一輪已經夠用
個殺傷半徑唔算大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞