[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
講緊係敵軍軍服,旗幟,標誌
唔係求其幾隻英文字母又話係 呢啲只可以話係戰場上內部識別, 呼號
我只係同啲話違反戰爭法既人講啫。
部部戰鬥機都油天空藍,如果撞款都係俄系又話我扮人地咩?
傷同投降冇計
烏克蘭又有蘇式裝備又有北約裝先有得咁玩

邊有得話war crime
咪就係, 俄狗戰場識別系統同美帝比有冇相差30年
而家有埋軟殺傷版彈藥,俄佬一集結就變蜜蜂竇
唔係掛俄國國旗或者著俄軍軍服
淨係一個v字或z字,你入唔到佢
行行下車支國旗爛左,無再掛,好難入戰爭罪
可能俄狗戰場識別系統:

蘇式裝備=自己友
美式/北約裝備=敵人
應該唔係臨時,可能係通報左投降先走出黎
俄軍空天軍已經廢咗, 中短距離導彈都射撚曬咁濟, 得返啲火箭彈, 低精度炮, 冇能力阻止烏軍進攻, 自己一集結因為冇制空又畀人哋睇到, 海馬斯就射過嚟 最重要海馬斯部署只需要五分鐘射完就走
“預約投降” 呀嘛
烏軍 真係upgrade左一個層次
烏軍有美帝 M113 舊款裝甲車開箱文 話好用過蘇制裝甲車九萬幾十倍, 車身寬敞又夠大坐得舒適, 可以塞十幾人, 唔使BTR 坐車頂咁戇鳩, 重要自動波踩盡個油門就搞掂, 唔使諗其他嘢, 可以踩到80幾時速公里, 蘇制車重要留意轉波, 做後勤一流, 仲有支m2重機槍
Lithuania has decided to transfer to Ukraine needs funds that were allocated, but never used to support Afghan national forces - where the Taliban terrorist group took power over a year ago.

https://www.eurointegration.com.ua/news/2022/10/5/7148140/
應該一係就上級終於批准撤退,
一係就前線已經唔L 理9佢就撤退。

之前伊久姆同來曼係普癲死令唔畀走,督戰隊𥄫到最後一刻自己走,前線戇鳩鳩畀人包圍。
啲裝備幾星期前仲係自己嘅
可能啲密碼都改唔切
https://youtu.be/0zW0Ye38aR4
揸埋架車過黎投降
投降之後,每人可以拎到幾千美金,去叫雞好過送頭啦
俄羅斯襲擊扎波羅熱的後果。截至06:50,人們正在從瓦礫下被拉出。受害者的確切人數尚不清楚。我們提醒一下,根據官方數據,最近幾週,該市遭受了10多次敵方導彈襲擊。結果,32人死亡,100多人受傷。

https://mobile.twitter.com/BackAndAlive/status/1577869876949127168
都話咗俄軍致命問題就係後勤極差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞