[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
淨低應該wounded
睇漏 自膠
根本同支那一樣係世界毒瘤
放心啦,如果布甸用核契弟一定割席,佢哋玩唔起
消滅敵人有生力量, 唔一定係eliminate, 逼降就得.
萊曼包圍戰, 你逃走就開炮, 生死各安天命, 你投降就唔殺你
係咁多. 諗下我個名, 佢點做我點做.
呢幾日採訪西方支援的多管火箭系統:
HIMARS - WSJ
https://youtu.be/yV2ZoapcEKk

UK提供俾烏克籣的M270 - Sky news
https://youtu.be/rChS5VO_ulg

西方世界公開報道, 就係用呢D嘢, 打到俄佬後勤指揮全部仆街
搵搵相關既英文source....163 同yahoo唔多信得過.
我係話提督你的心態呀! 不過同理心呢樣嘢個人選擇, 我都無謂comment啦.

只要唔好俾過剩, 如大愛左膠一樣的同理心, 影響現實正常判斷同行為就好. 我都係Note with thanks 就算, 但想hard sell的話恕我不了.

我成世人最憎的係各種sales同marketing撚, 唔使刻意sell我services or products, 有需要果陣我自然會搵, 俾資料我比較就夠, 然後我自己會再判斷做decision making
咁既心態好難溝女....
溝女都係sales, 將自己promote出去
所以我決定做獨身主義者, 冇矛盾

姜太公釣魚, 願者咪上釣攞, 隨遇而安. 女呢家嘢對我個人來講唔係必要.
第一次見投降片咁清楚完整
幾有新鮮感
呢啲醒目仔
契弟想做地球一哥
唔係想做核彈炸過既地球一哥天朝大國冇人同佢朝貢
仲天乜9
地球炸哂, 死剩佢哋, 咪係一哥攞.

習近平師傅毛澤東有講過呢個概念架
冇人朝貢的一哥, 都係一哥
佢講出黎大鳩人咋
由"俄軍reports that"寫到事實咁樣,睇下就算
咁用無人機嚟偵察都唔係咩新鮮事嚟嘅
聽落其實係make sense,
點解赫爾松防線會崩,點解可以長推直入,
解釋到。不過個source可能要再update一下,
睇下之後有冇可靠傳媒去證實
蛾軍知又點
分分鐘控制嗰個人可以唔洗在烏克蘭境內

再者蛾軍有無能力抄成套系統出嚟又係另一回事
普京有錢都會掉去整核相關軍備先
好嘅C2架構的確會令指揮更加容易,但只係成個equation嘅一部分
俄方整個Kharkiv前線有嚴重人力資源問題,呢一點唔需要世界頂尖設備都一樣可以充分利用

而對用俄ID marking個claim嘅真確性我亦都有掙扎
自己唔係睇開戰爭法,但如果ID marking係計落military emblem/insignia嘅話可能係戰爭罪行,所以個人傾向睇下就算
'Article 39(2) of the 1977 Additional Protocol I provides: “It is prohibited to make use of the flags or military emblems, insignia or uniforms of adverse Parties while engaging in attacks or in order to shield, favour, protect or impede military operations.”'
拎埋架車投降 應該受優待
應該係支那抄姐
扮敵軍唔係犯國際法咩
點敢報呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞