[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
咁繼續觀察, 同時反擊呢類appasement policies果陣要清晰.

下一個9up appasement睇下會唔會係基辛格條廢老.
美國又會比烏克蘭咁打嘅?
Briknkmanship
Brinkmanship
好似話唔可以用美製武器打俄國境內,而隻無人機係土耳其製,所以咁樣係ok 的
I see
好抵換

睇怕俄佬又以為自己國土內,烏克蘭唔敢打,連雷達都唔開
俄佬d防空好似唔會長開
拜登一定有權力令佢熄唔到
2023都黎緊 用安心出行喇
就算烏克蘭收翻所有領土,俄羅斯都可以不停係邊境搞事,要上談判桌,可能要殺到俄羅斯去軍事化,或者普狗比人推翻先得
事實上會係咁, 烏克籣同西方世界都有準備, 全境收復後都會長時間同俄羅斯喺邊境發生大小衝突. 至於再次大規模入侵的話, 就好睇俄羅斯局勢同恢復程度了. 長期邊境戰爭狀態近代唔係第一次發生, 過去以色列都同阿拉伯世界持續打佐幾廿年啦.

宜家開始的軍事援助同訓練, 已經係長期性, 持續增強同長期維持烏克蘭的自我防衛能力.
梗係俾, 又唔係打平民, 炸轟炸機點會唔俾?
條廢老一直做緊啦
係唔知佢背後係邊個
Tesla 當年係靠奧巴馬既資助起家
dun judge too fast
小動作? 定jamming ?
我認為係jamming居多, 對佐starlink半年, 俄(+中)可能搵到一套小範圍內干擾starlink通訊的方法都唔出奇.

繼伊朗無人機, 有機會又出一件頭痛事.
只要係電磁波通訊, 理論上就有可能受到干擾. 唔出奇.
有人估係因為烏推太快,入咗starlink blackout zone又或者解唔切
回番starlink件事:
https://twitter.com/new27brigade/status/1578533351228837888?s=20&t=WFlRxtnkf-0NIvEyEBhSAQ

有可能係推太快, 未開通2014年被佔領區域的Geofence

即係要開通番到1991年區域先可以繼續用.
應該係太快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞