[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
當有布查屠殺、千人亂葬崗已經無和談機會,好似南京屠殺完叫你同日本和談割東北之類一樣on9

其次話驚核戰個論點仲垃圾,咁多國家最受核威脅就係烏克蘭,之前蘇聯核事故、開戰係咁攻擊核電廠、核武威脅/將來第一下受襲全部都係佢地食晒,日日活係脅迫恐懼下都唔投降其他人仲有咩資格講野,佢地係全世界第一道核屏障,佢地屈服就每日比俄狗清洗屠殺強奸勞役,其他國家都唔會走得甩,俄狗無野制衡就算屠你全世界全族又吹佢咩帳?明明大家命運共同體仲叫人去投降,智障到
精神文明唔跟住進步, 剩係物質上進步只會製造悲劇.

俄羅斯, 中共呢兩個例子的教訓仲未夠?

至於點能夠令精神文明進步? Sorry idea, 形而上目前係冇任何formula. 如果有人同物理世界一樣, 精神世界都搵到套formula的話, 果條友的偉大/恐怖程度, 應該連Nobel prize都唔足以表揚其成就.
卸任後可以寫下回憶錄or自傳,然後同人民公僕黨成員一齊拍成電影電視劇都有機
應該係話有邊個有錢佬唔仆街,個個都係向錢看
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1577995511063515137?s=20&t=Zm-t7MGzqO-_w6R6el_-1Q

科松差唔多玩完啦, 咁樣的士氣, 仲有得唔到補給同支援, 烏軍一衝即散.

只有普京同佢D黨羽仍然冥頑不靈, 堅持送人去當砲灰而已.
買晒兩邊啫
睇怕都係動員兵 , 基本上上曬年紀, 睇條軍褲好似仲係夏天裝, 唔投降玩多兩個月應該凍死
唔差在送埋上戰場做青年軍啦 可以烏克蘭真係落唔到手呢
現實版已經精采+荒謬過套劇
佢如果寫回憶錄, 恐怕會賣斷市.
我估, 係中堅嗰班軍人走左, 淨返既無晒戰意.
冬天物資大可能黎唔到,仲邊有心機打
物質主義太過,其他價值好似正義,正直反而比社會利用,人類只係步向物質化,最後連自身價值都比物質化,咁樣方向去發展落去,最後好大機會比人工智能取代,人類呢種生物對地球毫無益處,比價值下去自然遲早有一日唔值得做物種最上層。
堂堂世界第二強國軍隊變撚咗乞兒兵咁, 乜撚都冇, 食物冇, 衫冇, 裝備冇, 子彈無
突然間諗起蘇聯啱啱收皮嗰陣,好多人走去買軍錶軍褸個年代
因為形而上, idea, 精神世界太虛無, 但物質同現實世界係太容易+必需要接觸同面對 (就算同我講修仙, 精神/思維/靈魂脫離物質世界呢類怪力亂神嘢, 首先都要滿足物質同肉體上的需求呀!). 人類發展慢慢被扯去偏物質文明的一邊係好正常.
如果唔知佢做乜, 就唔好理佢,
只要星鏈唔斷就當聽唔到算.
雞鳴狗盜皆有其用.
講真你真係冇辦法唔服俄國人
俄媒話喺利曼撤退係成功欺騙咗烏軍
咁多戰術大師好難怪成日都一戰封神

https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1577992240886169600
其實好快會覺得無咩感覺,如果唔係得到真正經濟自由,只係不停打工,都係做齒輪,間中用錢麻醉下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞