[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
我都睇緊,最好睇埋ft個原post
注意, spaceX同ElonMusk係未作出回應
回應既係Roman Sinicyn,
Serhiy Prytula Charity基金會既人,
幫手捐starlink既。
呢單野無論原因為何,美國實會拆得掂,
我本人唔太擔心。

Both Ukrainian officials said the problems occurred when soldiers liberated territory from Russia and moved past the frontline

Three soldiers operating on the frontline confirmed their Starlink systems stopped working during battles. Several terminals have not worked in recent days in newly liberated areas near Kharkiv where Ukrainians pushed east towards the Luhansk region

But two other Ukrainian military sources said earlier this week that their Starlink systems were functioning in newly-liberated territory east of Izyum and in the southern Kherson region.

Roman Sinicyn, a co-ordinator at the Serhiy Prytula Charity, a foundation that donates Starlink systems to the Ukrainian armed forces, said the problem may be occurring because SpaceX was trying to prevent its misuse by Russian forces.
估唔到差唔多已經推到去克里米亞
論 最近有關俄國動用核武嘅傳言

https://twitter.com/War_Takes/status/1578205316172455937
btw,由呢單新聞睇得出,elonmusk既starlink
只係單純賣買服務,並未深入與烏軍合作

用返上面既講法,只係purchase,唔係solution
班契仔不嬲最鍾意放流料吹奏
Elon musk個朵未咁響個時係twt放好多bot吹奏自己
信個個正on9
問題一開咗就烏軍俄軍都用到
>係twt放好多bot吹奏自己

然後屌twitter多bot
之前仲話baba撚鳩twt
由一開始我已經話100%輸硬
乜都簽晒比你講兩句就走人仲成世界
關埋門 普京狗唔搞事 就可以好似金仔咁做山大王

但呢條柒頭 廢物又要搞事
而家蛾畜就好似以前D無牌小販咁

食環一嚟雞飛狗走
同意

不能合理化暴政
但有好多人走唔到

例如上面支那出世 就無BNO 雖然我唔係呢隻

但始終有唔少人因為不同原因走唔到 所以只要一息尚存 都要反抗

走到就話之你啦
你講得啱 香港而家就係咁

所以我先會咁講 俄羅斯人教育好過支那 佢地D人只係唔敢反 但唔會好似香港藍絲咁卑鄙

我好肯定咁講 支那一打仗 一定先徵香港人做炮灰 咁仲方便過用毒氣室
以借刀殺人方式清哂港人 尤其土生個批 1950年韓戰已做過一次

香港D藍絲 口講撐正苦 但一有呢D事佢地一定走得最快 但走到之後就會大大聲支持党国 叫正苦搵哂全部憎正苦的人去做炮灰 佢地卑鄙程度世所難見 藍絲大波MAN 就係例子 大大聲剪過期BNO 轉頭就送個女去外面讀書

咪同梁游咁
好似仲要連twt都提過佢睇清楚份嘢先好簽因爲啲條款幾甘
如果俾蛾畜用到呢招

咁以後佢鐘意侵略邊度都得

佢想搶支那東北 OK 對支那我無所謂 兩個人渣国 是旦一面死都係好事
馬斯克條仆街一定收了美歐政府錢

條友正仆街嚟 點會無償
最尾嗰兩下呵呵真係神來之筆
https://twitter.com/RikhardHusu/status/1578308226709590017
馬斯克就係後者

tesla 個雞棚就係例子 個PE高到離哂譜
On9問題換來恥笑2聲
佢space X要靠NASA,美國叫到佢唔通唔做咩。不過可能中國又迫佢,佢咪又出下聲,食兩家茶禮嘅世界仔
UN 根本是垃圾

人權委員會就係例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞