[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
負責奪回核電廠呢D最高難度任務, 應該會由退役SAS同SEAL team 6的國際義勇軍負責.

佢哋做呢個極危險任務所需的開掛裝備, 英國同美國會負責籌備.
布癲狗唔知係咪想等冬天停左佢凍死烏克蘭人
甚至想當核彈咁用
條超級大仆街好有機會
如果扎波打到落梅利托波,咁成個赫松州+克里米亞就係巨型灌湯餃
佢想, 但當各國準備因核武而正式介入, 普京用戰術核武=輸梗
一早講左, 克里米亞應該唔會強攻,
會收復馬立波後炸哈赤大橋, 等佢自己收皮
斷供水再炸橋

但如果被反包就可能一鋪倒輸
所以高風險高回報
戰術核武其實只係大粒一啲嘅炸彈
連旺角區都殺唔曬啲人
所以烏南嘅變動都係唔大,唔知係咪地理問題,嗰個位易守難攻
地球: 人類呢種生物對地球毫無益處?人類就算全面核戰死曬, 反正過幾百萬年又一堆新既物種係存在係地球上, 人類存唔存在對地球根本無影響, 都唔明做咩要睇到自己咁高
To 地球: 放長雙眼睇你15-20億年後再不宜碳基生物生存, 再過46-50億年後俾紅巨星太陽燒成炭

過佐普京滅世危機呢劫, 人類仲有大把時間變成multi-planet species, 唔使幾廿億年後陪地球攬炒
你知唔知15-20億年係幾長時間
當人類20萬年前存在, 地球46億年,
假如將46億年縮短為10年, 無計錯人類4個鐘前先開始出現, 3.8分鐘前先學識寫字起金字塔
但地球未來被燒成炭的命運已經注定, 但人類仲有大把時間去進步, 然後借科技文明避開呢個同地球一齊消亡的未來

所以阿地球先生, 唔好咁臭串, 你可能遠"活"得比人類長, 但最終都係注定難逃一劫, 但人類有辦法, 而且相對地仲有大把時間進步, 避開呢個災禍. 注定滅亡的命運(地球) VS 有機會改變未來(人類), 兩者差好遠.
佢開左中二MODE你就咪理佢, 等佢單機啦
用核武冇所謂"擦邊球", 只有"用"或者"唔用".

而普京一用就冇得試試下反應, 而係一出手就末日狂魔, 保證互相毁滅的程度.

所以佢好朋友卡德羅夫分明係想推普京去死, 又或者等宜家大國互相毁滅, 人類文明同國際秩序崩潰, 呢類仆街就可以乘冇王管之機, 喺核子冬天做世紀末霸者.
https://twitter.com/new27brigade/status/1578046641915179008
https://twitter.com/ChuckPfarrer/status/1578024852854042624
https://twitter.com/nemapovnovazhen/status/1577927983800655873
https://twitter.com/KyivIndependent/status/1577921453848248320

扎波羅熱核電站/ 06 OCT/ 在危險的升級中,俄羅斯軍隊從核電站內部向附近的紮波羅熱市發射了幾枚地對地導彈。

當埃隆·馬斯克(Elon Musk)以他墮落的社會願景吸引你的注意力時,俄羅斯攻擊扎波羅熱。火箭直接摧毀了一個音樂學校、獻血中心、婦產醫院、兩所學校和兩棟住宅樓,就在一個擁擠的大城市的中心。

10 月 6 日早些時候,俄羅斯襲擊市中心,造成兩人死亡後的紮波羅熱。

截至上午 8 點,至少有 5 人仍被困在瓦礫下
地球46億年, 可能reset左好多次
所以世界末日呢個名稱唔適合

其實只要普京一用核武.歐美就要報復反攻.
一報復. 就會衝突不斷升級.
升級至三次世界大戰
甚至核戰係唔出奇
仲有中共可能有聰明人認為, 美歐同俄核戰
中共可坐收漁人之利.雙方打殘
中共可以稱霸.所以中共可能有人推多兩推.

remarks:
人類應該起碼reset(大量人類死亡,大量文明消失)過一次
大洪水.(天主教,同中國古書都有相似記載)
今日普仔七十歲生日,會唔會借機試下核試?
支槍舊到
蛾狗仲係咁死推中線做乜鳩
呢個就係問題
你用完低當量d既戰術核武都唔會贏返烏克蘭
咁你話俄狗最後會唔會用戰略核武核平基輔?

蛾狗河北地幾乎全失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞