[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
你認為starlink係3 4月時作用係乜?
而而家仲用緊既話作用係乜?
佢真係CUT自然會有拜登政府搵佢談心.
呢樣真係未擔心過.
商人就係想兩邊討好, 左右逢源, 天性黎.
唔係咁做唔到成功商人.
https://twitter.com/christopherjm/status/1578409396236787713
睇到個po了
有d地區接收有問題
應該唔會熄住嘅
Yes, 所以我一D都唔會擔心, Elon Mask真係唔想要US government contract咩? 呢度好大舊錢的.

Elon Mask D 9up, 就當高登/連登仔吹水算, 只因為佢出佐名的高登仔, 所以公開講嘢會有影響力

做名人有時都唔係一件好事, 某程度上係面相冇佐一定程度9up的自由, 如果你覺得9up的自由係好緊要的話
唔覺得Macron嗰度有講錯
烏軍唔會操入莫斯科,完結戰爭只可以喺談判桌上(或者俄羅斯自己縮)
幾時談判應該由烏克蘭自己決定,Macron都講得好白
唔好想太多, 技術性問題而已, 或者俄中有新的, 專門針對starlink的Jamming技術投入戰場.
諗起14年班名人走出嚟話收到風會開槍叫人返屋企
俄佬應該又係私底下話會用核
叫班名人做和事佬
以下陰謀論, 睇睇就好唔好當真:

俄匪真係太廢, 為佐"遊戲平衡", 美國要專登整D難關, 先可以進一步測試同改良自己套系統, 仲有各種緊急情況下的SOP, 例如如果starlink outage, 通訊鏈受干擾果陣, SOP應該要點玩?
國防工業唔係咁兒戲話賣技術就賣
好多監管同規則
特別係美國, 國防工業技術監管多到冇朋友.
呢啲野等美國佬諗啦
商人係唯利是圖, 佢最終唔可能選擇中國.
其實唔大,呢啲彈係整佢地唔死,但會傷,用傷兵嚟拖死蛾軍後勤
其實佢同侵侵都好似
最根本的"制度問題"下, 純商人 = 正常做生意, 只追求利潤, 最後係冇可能傾向極權的.

會親向極權的"商人", 一係就同時對權力都有欲望, 想做"趙家人"的一分子, 唔係就係掛名商人實際上係"賭徒"或者"騙子" = 唔係正常靠生產或者提供服務, 只幫手搭雞棚, 騙完錢就走佬的商業騙徒.
侵侵你可以理解佢做乜, 中期大選黎緊.
但Elon Musk真係唔知做乜鳩, 佢講呢啲對佢無好處.
話佐佢把口一向都唔收啦, 同高登仔性格一樣, 又唔係第一次.
根本悶得滯
有記者講過,不過冇人理咁解之MA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞