【獨立】由九七年開始再嚟一次

675 回覆
525 Like 21 Dislike
練sir接電話嗰幕都顯示出佢仲有保留
因為有心搞同有能力搞嘅唔係同一班人
呢樣好唏噓
大口組我都唔識
再推
樓主快啲出文
啱啱出完差,行李都未執返出嚟,呢兩日俾我唞唞。

不如咁,星期三我Day off ,到時抽時間一次過補返呢幾日。
佢哋做啲咩咁仆街嘅
g chi
好睇 支持
gchi
樓主係熱狗要入5毛list了
正呀喂
期待!!
lm支持
「⋯對於有網民另起爐灶,成立新嘅討論區一事,我哋45條關注組當然係樂見其成。始終比起一台獨大,能夠有唔同嘅平台有多元聲音一定係一件好事,好似立法會入面都需要有唔同政黨,先至可以帶到唔同嘅聲音⋯」

-A45網台

「⋯當然係支持連登啦!反對政治審查,無論係現實抑或網絡上面嘅!」

-DIYHK

高登熄燈之後,短短一個星期之內,唔同嘅泛民主派網台都開口支持連登,原因無他:選舉近了。

2003年嘅高登,由於管理層嘅親中立場,對於泛民主派嘅宣傳有如後世嘅港共一樣,見一個殺一個,甚至喺零三年七一前夕刻意熄燈兩個月,為嘅就係避開七一遊行。

咁嘅情況下,高登嘅存在對民主派嚟講,尤其是係對於嚟緊九月嘅立法會選舉係一個不穩定因素,咁嘅時候有一個親民主派嘅討論區出現,佢哋當然樂見其成啦,至於重視言論自由?你冇病嘛,嗰個民主黨嚟㗎。

當然,佢哋願意咁落力推,就梗係唔單止想高登收皮啦。

「喂,啱啱45條嗰邊搵我,話有興趣同連登入面多啲合作⋯」

電話另一邊,係徐承恩。

「佢哋話會唔會可以提供到一啲AC比佢哋,方便日後做宣傳。」

果然世事邊有咁簡單,雖然點都好最後分餅仔都係要俾啲佢哋,但提供打手呢一樣嘢絕對唔得。

「不如咁啦,叫佢俾個名單,呢個名單啲Account出嘅post,我哋睇吓點樣幫幫手推一推好過啦。」

我諗咗一諗,繼續講。

「如果有其他有份出聲嘅組織或者政黨,都係按呢個方法照做,詳細嘅嘢你自己決定就得。同埋暗示下佢哋,高登嗰邊屌完就算,連登嗰度盡快走上正軌,最好搞幾單嘢可以上吓新聞。」

「冇問題,我盡快同佢哋傾傾。」

既然之前七一得罪咗民主黨,咁今次不妨對其他泛民主派讓步一下,始終而家未到反面嘅時候。
不如咁啦,叫佢俾個名單,呢個名單啲Account出嘅post,我哋睇吓點樣幫幫手推一推好過啦

下亞厘畢道
交加街38號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞