【獨立】由九七年開始再嚟一次

675 回覆
525 Like 21 Dislike
睇緊架屌,唔好爛尾呀
留名,睇嚟有排寫
好正

咁快就live
Lm睇國安法
追緊 都幾好睇

Live咗
同埋我覺得樓主好似有意淡化咗一點

03年係樓市跌到仆晒街先谷到班負資產出嚟屌鬼
lm
咁當年都有唔少中學生有出去(當年老屎忽之一)
03年都係錢作怪為主,23條先係吹風主題。不過國安法你懂的。
有人睇嫁樓主
文呢~~
Lm
樓主好熟呢十幾年嘅政治局勢
更新未
Lm
好睇
有未
屌隔籬化學post個樓主俾人拉咗
連登真係好撚安全呀
正所謂財帛動人心,呢句說話係政界、「社運圈」當中亦適用,一直以來唔少爭拗嘅起因都係因為一個「錢」字,今日所發生嘅情況亦唔例外。

一如既往,拜託練Sir打開電話,等我聽到會議嘅內容。今日嘅會議由司徒華召開,出席嘅人全部都係民間防疫工作小組嘅成員,亦包括部份參與其中嘅泛民中人。

「呃⋯各位,首先七一辛苦晒大家,唔好意思要大家百忙之中出嚟開會。今日呢個會,主要就係傾一傾工作小組未來嘅方向。」

司徒華對住其他人講。

「在我睇嚟呢⋯民間防疫工作小組嘅主要目的就係應對沙士疫情,咁疫情已經過去,其實工作小組都完成歷史任務。唔知大家點睇呢?」

果然,臨急臨忙叫人開會一定別有目的,原來係想過橋抽板。不過以司徒華嘅經驗,冇理由七一啱啱先過,官司都未完就嗌解散,始終咁樣對外形象都好肉酸,一定係有其他原因。

「華叔,其實我哋都冇意見,不過工作小組而家剩低嘅資源點樣處理?」

我認唔出開口嘅係邊個,但呢種一唱一和嘅口吻,明顯係事前已經傾掂數。

「呢個亦都係今日開會其中一個原因,想大家傾一傾呢一批物資同資金點樣處理…」

司徒華繼續講。

唔得,唔可以俾佢咁樣繼續,好明顯而家佢係想將成個討論方向由「到底應唔應該解散」變成「解散之後啲錢點處理」。

正當我諗緊點樣通知練Sir嘅時候,電話突然之間收咗線,我嗱嗱臨打返俾佢,當電話接通嘅時候,我聽到練Sir講。

「唔好意思,我有個電話入,可能要出一出去先。不如咁啦,始終事關重大,不如先休息15分鐘,等我聽一聽電話,順便等大家諗一諗,大家點睇?」

「好,就咁話。」

司徒華亦冇拒絕,語氣當中略帶輕鬆。咁又係嘅,現場唔少都係泛民中人,喺佢眼中今日個會經已成定局,又唔使急嘅。
班老賊又想偷嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞