揭發某連登收費股神詐騙手法

1001 回覆
584 Like 14 Dislike
我覺得教班個收入cover到晒你講果個風險
你最後果幾句同意嘅,發明一套TA,通常條友都係賺都夠晒皮先會公開
sorry, 我應該講錯,唔係樓主,係層主
多謝你踢爆,你唔講都唔知可以咁做fake transaction
樓上講話信TA既,慢慢研究,你最後會發覺,除左平均線之後,其他所有指標都係無用,包括最多人用既rsi/macd/kdj/bol,其他既野就唔多講,因為你信既時候,你必然會重踏我條舊路,之後仲會睇道氏理論,波浪理論,江恩,磐石理論,空中樓閣,當你試過哂呢D野都賺唔到錢之後,你就會明白我係無錯
冇用唔敢講,但所以指標都唔可能百份百準,呢啲大家都知
但喺落注前,你點都會有個指標睇下掛,冇理由鳩買鳩沽㗎,除非你DCA嘅姐
炒野賺既錢係唔穩定
炒野本身就係唔穩定中求穩定,你想每月每日有收入?去返工啦,返工保證有收入。
咩叫唔穩定中求穩定?我做一個trade,理論上係50%勝率,升跌平,但扣埋手續費,我既勝率只係得49%左右,但我做100個trade,理論上只係得49個賺到錢,但賺錢賺5%,輸錢輸1%,咁叫穩唔穩定?
賭場百家樂莊家勝率有幾多,21點勝率有幾多?賭場都只係賺你1%既勝率,咁叫穩唔穩定?
21點賭枱上面,有三種人,一個係莊家,負責派牌收錢賠錢,莊家優勢如果用最好既策略只係得0.6%,第二種賭徒長賭必輸,第三種係算牌既人,只係算出最好既機會去入場,入左場,派完一張牌,唔岩就投降,岩就賭埋落去,算完牌後既勝率係70%,咁叫穩唔穩定?
你講我?自己淨係用pa,但唔排除有人用依埋賺到錢既,定係睇用法同rr
第四年你既可供支配既錢係達到2億4,1%係240萬,你開班,點賺到呢240萬返黎?
再講多次,投資好難做到穩賺,開班接近係穩賺
你計果條數係穩賺,菲比斯都做唔到
我隨便舉個例子,用macd黎做例子
macd有兩條線,一條快線,一條慢線,快線周期短,慢線周期長,但呢兩條線都係由價格既變化得出黎,好多人成日話快線穿越慢線就係向好,OK。今日大升500點,快線穿越上去,追入?聽日大跌800點,條快線即刻穿返落黎,琴日升500點追入,今日跌800點你沽出,一來一回盛惠1300點
再加埋其他指標?
RSI?bol?
rsi又係由價格變化出黎,超買可以再超買,超賣可以再超賣,bol今日拉到頂,聽日都仲可以拉穿頂。
指標本身既滯後性已經出現問題,指標只係同你講過去發生既野,而唔係用黎預測
呢D野唔係我講,係日本股神cis講
不穩定中既穩定叫唔叫穩定?賭場51%勝率,但都有人可以拎錢走
投資如果做唔到穩定,咁教咩人,開咩班?
無過去三年五年既成績,根本無資格
多汁?
一球日
一睇就知係多汁呢條死汁男啦
美其名借連登名義咩係財經台巴打學到野想keep住個風氣,實際就係為cap水幫佢自己risk free賭期權,仲想係牛牛賣廣告,抵佢畀人ban

畀幾皮野人教仔,不如幫你生埋好冇?
不穩定中既穩定都唔夠開班穩定
MM參加左幾次全美投資比賽,一套vcp一戰成名,又出書又開班全世界幾多人識佢。時下D人,下下賺一球兩球,但從來無去報呢D比賽,不論係各種各樣既youtuber,教什麼技術指標,咁好既機會,點解唔去把握?要開班要廣納門眾既,我支持佢地去報名參賽嫁,驚左人地要會計師審核條數?
講得好
個個老千嘅打手都話開班100%贏好過自己trade 60%贏
講到班老千好似有60%命中率咁
事實係低過50%
學你話齋真係高過50%一早就貼倉/參加比賽比人核數
50萬輸剩20萬, 好打極有限!
唔怪之得要收費去補返虧損喇
老千打手最中意用MM做例子
話MM都開班穩賺好過自己Trade => 開班唔算係老千
但又唔計MM有幾多實績而老千冇
就好似五毛話外國點點點但又唔計人地有民主
輸左咪囉對沖果邊黎當賺左幾多囉,呢條撚樣仲想開班收人一堂成皮野炒期權,當正聽佢9up完必賺咁,畀錢佢不如買部 iPhone 好過啦
呂布輸TQQQ輸到喊緊
其實都唔求貼真倉,模擬倉都夠
以前啲報紙專欄都好興貼模擬倉
人地好勁有埋個乜撚野多汁團隊,人手勁過kk園區
以前蘋果日報300萬模擬倉,邀請n咁多睇經界既人去玩,包括五行術數沈大師,真情流露胡孟青,星火燎原火燎森,最後好似係蘋果個編輯贏左
輸得最多既係輸over50%
佢d濕尻資料咪又係上網搵,照係reddit抄出黎畀你又賺到fat fat
你開返個賺下,平平地我都sub
班狗如果有sub又輸錢
應該好快拉人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞