揭發某連登收費股神詐騙手法

1001 回覆
584 Like 14 Dislike
咁你話搵到錢嘅方法就唔會公開,咁即係以上呢啲都係廢嘅?
無錢跟 近期amzn tsla拆左股有錢跟,但我又成日唔得閒

但一開始5蚊10蚊真係sub嚟睇新聞都抵
你似乎將一個講法,推到一個極點

雖然我信TA
但呢d 野,易學難精
到最後都係要靠自己摸條路出嚟

比十幾廿蚊/ 幾百蚊,買本書,冇咩野既

比幾萬蚊去上堂,真係搞唔掂
你5蚊10蚊就助長到佢呃其他人5萬10萬,其實唔應該
你試下咪知lo,我就用左幾年既錢同時間黎研究,你想搵我講波浪我又搭到咀,你想同我講macd/rsi我又傾到,你知既唔知既,參數既切換,波浪既形態,纏論既中樞,仲有價值投資,你想搵我講財報都得嫁,比錢就得嫁啦,想學咩我都教到你但賺唔賺到錢
我就唔信認真教+認真學,纏論會賺唔到錢
有幾點覺得奇怪, 假設佢(人走/juicy)係已經呃人,咁點解18年唔做倉,要2個月輸60%,咁點水人賺錢
做trade賺到錢同開班教人出書都冇咩衝突,mm都係咁,都係睇個人野心係點
話有正野推介俾人會影響會自己成交價,你估個個都大戶咩,定講玩緊啲細價股
同埋你話有方法賺到錢就唔教得人就更奇怪,你挑哂所有出ta書既人機唔止mm,連wyckoff,Charles Dow都俾你屌埋
比萬幾兩萬去上堂,簡直係on9,我就係做過on9
比咩咖啡錢,去訂閱rain姐聽佢講財報,又係on9
你跟個賺唔到錢既人學?豬豬投資組合?
以前D人去掘金,金就掘唔到,賣工具既人就賺到笑
咁大家都知道,識晒以上嘅,都唔包賺㗎啦
正解
Pin啦
正嘢嚟

咁多年嚟 (計埋舊登)
財經台賺大錢嘅巴打一隻手數得哂
冇一個會開po教人
最多回覆分享幾句
上得夠耐有幸見識到學到

成日開po嘅
有facebook page/instagram/telegram channel/patreon嘅
就算講得幾頭頭是道都好
現實就係:冇料嘅人先需要信徒/fans/patrons
你見到而家都未有打手或本人出黎post equity curve 就知咩事啦
真係大戶既話,確實post個account出黎依個post就收皮依樣就真係冇得駁
投資冇必贏,幾多投資大師都輸過大錢
但教班就必嬴
所以話真係有料,炒股好叻就唔會教人呢樣我覺得唔成立
樓上講到教咗人就一定多個香爐多隻鬼,呢樣都唔係咁易,教晒你所有嘢你都未必學得晒啦,講緊同一套方法都仲要有紀律執行,已經唔係個個做到
話有正野推介俾人會影響會自己成交價,你估個個都大戶咩,定講玩緊啲細價股
不論大細,風險迴避係第一位你認唔認同先,唔認同就唔洗講落去啦,做股票第一樣諗既係生存,唔係賺幾多。你教人,會有風險,教識左人,複利既威力有幾可怕你又知唔知道?每日1%,1年200個交易日係700%,10萬倉係可以變70萬,第二年490萬,第三年3500萬,第四年2億4,以港股每日成交平均一千億黎講,每日成交額超過1億既個股係100隻,你以後點做股票?要分散幾多隻?
TA有冇用?發明既人果個年代係有用,當佢公開哂就無用。明唔明呢樣野?市場不斷向度進步,舊時代人人講黃金交叉,以前好用得嫁,而家呢?
我當佢真係有佢自己吹50% 咁有料,都坐底post 到個戶口有三幾千萬,咁都冇,根本唔配佢平時日日幾十萬profit
有腳你就奶啦佢自己PAtreon話已移民,暫時停更

睇黎真係收左唔少水魚
因為樓主用一個推到極點嘅講法去講,我先用返一個推到極點嘅講法去講
#有料嘅就唔會教人,教得人嘅一定冇料
萬幾兩萬我都真係唔捨得俾出去學
俾幾萬蚊我都唔捨得
所以睇youtube學算
嗱,我認同你講要有紀律執行啊,但係做得人老師,教得人做trade,一買一賣就兩個制,我諗最起碼你有訂閱人地既pay床,又入埋人地個channel,買完出句聲,賣完講一句,幫人地賺番個學費都好基本?
無話包生仔啊,你讀書都唔包你上大學啦?但係D學生真金白銀拎出黎,你教完人指點人做幾個賺錢既trade,幫人賺返學費,之後由佢地自己做。但係又有幾多個賺得番個學費?
我又唔係話教人一定冇料,只係我咁啱睇到佢做假圖所以佢肯定冇料者,其他人唔評論啦,我真心淨係想救d 報班人同兒童理財,因爲學一套錯理論真係好慘,仲要以為佢真係勁果下慘
yes,諗法相同,炒野賺既錢係唔穩定,有風險,教人係冇乜風險,最多花時間精力
同埋睇書報班學完唔代表會識,因為每個人心理性格都唔同,要啱自己同有實戰先work,仲有理唔理解到套野,紀律之類
最幣係你唔識既,連個老師教既野係咪正確都唔知,然後又無番幾年既E數黎睇睇,本身學既野都錯,你又點會學得識?
最佳例子cfu啦,之前有幾個出名既好似歐陽一心之類既都屌過佢D片講錯哂D野啦,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞