揭發某連登收費股神詐騙手法

1001 回覆
584 Like 14 Dislike
隨時有冇hold 緊都成問題啦,最sad 係d 信徒以為佢真係賺咁多,跟佢果套輸到仆街
不要質疑汁蛇
向好耐好耐以前,多汁高登既時候,成功眾籌到50萬比佢炒期權,果陣係港股,經常有無形之手,最後以收皮作結尾,當時仲開左個fb page黎講,而家都del左
可能而家技術進步左,我都只係講返D陳年往事

其實我自己有個諗法,假如一個人賺錢係向股市度,無咩理由開咩班教咩人去令自己多個對手,股票既錢就得咁多,如果多一個人識/用你呢個方法,必然會做到撞股票,你又買呢隻我又買呢隻,結果原本10蚊想買既股票,會變成11蚊先買到,成本增加左,自然利潤減小左。
當然老鼠倉例外,例如我10蚊買完,我再拎出黎吹,吹到D人買,然後我11蚊走人,走完又再講

其次就係,做一個班開一個堂建立一個channel其實係好花心機時間同金錢既事,又要做廣告又要有人氣,以一個賺到錢穩定盈利既trader黎講,個付出同回報其實係唔成比例,例如你一千萬既倉,每個月賺10%,已經比你攪咁多垃雜野賺既錢係多。如果千萬倉連10%都賺唔到既,真係要諗諗對面夠唔夠料教人。唔好講咩巴菲特一年20%,人地係幾百億美金,你係千萬港紙,大把股入得手,每次allin tsla都推唔郁個價。James Simons既文藝復興都無公開佢套交易方法。

最後就係,如果有料既,其實大把私募同你開個fund黎做都得,唔需要收人一千幾百,雪球有D網紅私募幾十萬follower,分析得頭頭是道,一真槍實戰就輸到仆街

有人話開班就實賺,炒股票就未必賺,我當未必賺係未能穩定盈利,咁既話,仲值唔值得去比一杯咖啡錢呢,參考下rain姐/牛市股神小腩/財巴/革爾,excel對沖專家cfu,月供成之類既應該有答案。

股票成功既路得一條,但錯誤既路有千萬條,呢班仆街為果一萬幾千點人去行條錯既路,自己其實都賺唔到錢
其實炒股既人係最無必要交流既人,兩個錯誤既人,講黎講去都係錯。
已經賺到錢既人,其實唔會將D賺到錢既野亂咁講出黎,風險迴避係每個成功既trader都會做既野,好似上面咁講,我同你講點做,增加左個對手,減小左自身既利潤,更何況係幾百幾千人既group講?
而最後,如果兩個都賺到錢,其實更加唔需要去交流,短中長線,低買高買,股票期權期貨外匯,大家既操作方式都唔同,賺到錢就得,交流黎做咩?
其實唔需要推測開班既動機會唔會理啦, 有料既咪post statement / equity curve, 自然會有人俾錢.

我 join MM 個 mpa 都係咁, 佢夠大把錢, 咪一樣收錢開班
合唔合理*
無話合唔合理嫁,你跟佢,你賺到錢,自然合理
你跟佢,輸左錢,咁就唔合理
以人性角度去推測,我自己唔係聖人,唔係耶蘇,我用我既方法賺到錢,我唔會公開比人知,增加我既風險,人地係聖人
50萬眾籌我冇聽過唔評論
高登年代既事了,如果經常有睇波神信眾區既,應該有睇過佢既fb page,當時都日日向上面分析黎分析去,又係炒期權期指既,我見有真倉實戰睇就緊係日日追啦,結果50萬就輸哂了,唔知邊位巴打信錯佢了
而家del左都好難搵返,就好似施凌同學會咁,有跟過輸到一仆一碌既都已經唔會再睇cfu
水到人籌 50 個俾個輸都幾勁...老實
嗰個b c嚟㗎戇鳩
個page 名就多汁啦,我就唔知背後操盤邊個啦,你話pc 都得既
咁可能你見過我見冇見過囉
我當時學炒期權,有真倉實睇,如果否認既我咪得閒搵番d舊cap圖落黎,不過唔知搵唔搵得返啦
咁其實股票市場,冇方法係必賺,分別係你俾錢搵人教,定自己搵資源自學姐

我假設佢套投資策略勝率6成,但教班勝率係10成,咁唔能夠用教班嚟反證佢套策略係唔掂
我呢啲日日係廟區
如果多汁有個真實倉五十萬 輸鳩曬 我冇理由冇笑鳩佢😂
嗱,咁多年前既事,早幾年個fb page都仲向度,而家想搵番就唔見左,佢近排又出黎教人開班,我就唔知邊個打邊個啦,最多當我記錯人
我印象最深就係成日講無形之手,點樣托住個市,死唔認輸

真真假假既野,有時又唔洗咁執著,如果有E數睇既咪cap張圖出黎睇下近幾年成績,話唔定真係過億既大戶做聖人,生活無聊出黎賺你一萬幾千指點世人呢,人要有幻想既
一樣還一樣
廟區就得bc條仆街有開facebook page姐
權傾天下 我哋幫佢度嘅

開班賺錢呢啲嘢
我就唔評論啦
各人有自己考量
有錢賺唔通唔賺?
李嘉誠十蚊都同你計
無記錯個page 名係叫多汁教室,權傾天下係第個我都有睇,之後仲有期權行者,期權投機客果d我都有睇,一講就知
如果你話多汁教室係第個人黎咁就當我誤會啦
仲有浮浪者之類,仲有唔記得xx的明天,戰神在市場的中央,你講得出我都有睇
清泉教室呀
関多汁乜事

咩都唔知,我只係等聽你地講多d 料
真係有料果d好低調,真係教都會收得好貴,非正式無note咁教真倉大手買期權期貨先好信
我見唔少傻仔kol拎紙倉打飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞