有冇人有睇換乘戀愛 (4) ?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
算啦,講到咀爛都無用。放肆當灑脫、hurt人係自主、話人「情勒」嚟反向「情勒」,睇呢個戀綜啲評論都真係幾有效refresh道德觀。

後採喊+在場匿埋喊+每日焗send 嘅SMS對象揀佢,正面接觸近乎零,咁就叫「沒完沒了」、「糾纏」、「情緒勒索」;件矮仔前後態度大落差、一堆超出合理程度嘅惡意陰濕小動作,就話係「乾脆」、「為佢好」、「Ex之嘛咩資格」,爆多評論都係咁(尤其台灣)。睇得多,由O咀變麻木。
或者話佢喊夠未既可以代入吓:

一齊6年既ex事隔年半搵自己
當初分手已經好傷心 覺得係自己問題
今次主動搵我上節目 見返佢 唔再係分手嗰陣既冷淡樣 仲同我一齊喊 對方應該同我一樣好重視呢段感情

本身都同其他人拍過拖 但見完之後
所有呢6年既感情都翻哂嚟
唔知大家有冇同感 因為疫情其實年半好似都冇咩做過咁 反而諗起疫情前 好似特別開心

終於入住 以為可以同佢由朋友開始聯繫返
但miss咗佢生日不突止 佢又變返冷淡
係咪因為有新對象 就要咁樣無視我
要做戲都好 都唔洗連普通對話都避開?
同娜妍一間房你搵佢約會 同我打招呼都得掛

冇返工 日日焗住喺呢個環境
日日見住自己有留戀既ex同roommate date
冇得直接同人呻因為未公開ex
想同ex溝通但佢勁冷淡 仲好似想刺激自己咁
突登喺自己面前同人卿卿我我

短訊已經send咗幾日 佢冇反應
佢一定係send咗比其他人 睇落真係有對象
約會之前竟然要同兩個女仔講關於ex既野
兩個都對佢好有興趣咁 唔想講 唔想佢地發現ex既好
邊個係ex send短訊嗰個對象呢?
佢地之前做過啲咩 點解確信到一次都冇send比我

同源彬date完 終於開心返啲 好玩
今日多謝源彬 send msg比佢應該都禮貌啲既
見到ex同其他女仔好似都玩得好開心
唉算啦 繼續扮冇野啦 點知ex主動叫我上去吹風
上到去佢淨係話今日攰 講講吓話要同其他人講野
就走咗去 應該係搵娜妍啦 有咩咁急要走咗去
仲要走咗去咁耐 返到嚟話我仲喺到?
即係唔記得咗同我講緊野? 少少尊重都得唔到
淨係喺度阻住你同人發展 係咪?

之後一直都係咁 唔send比我 突登避我
睇完ex room 好懷念以前開心既日子
終於可以講到幾句 想確認ex既心情
講咗希望之後唔好咁冷淡 至少正常朋友語氣啦

都係冇send比我 不過冇所謂lu
send比佢都唔會令佢改變想法架喇
已經喊咗咁多日 希望去濟洲之後心情好啲
係咪娜妍冇揀佢呢 點解會三個人去濟洲
太好喇 之前都冇同佢去 就算有智妍 一齊飛都開心 起碼唔係自己去呀 仲可能可以傾吓計

終於公開咗ex 終於可以暢所欲言 起碼自在啲
濟洲第一個date勁心動 好耐冇咁開心咁玩喇
睇嚟ex真係all in娜妍 唔緊要啦 大家都係咁
要忍住唔好喊啊 如果唔係ex只會更憎我

指定date可以比我揀 點都唔會揀娜妍比佢
佢竟然話咁樣佢會憎我 算啦 而家都憎緊架啦
佢講得啱 唔係男女朋友 咁我都會揀個自己開心既選擇 憑咩你話要邊個就邊個 今次係我揀
明明今日全日咁開心 最後都係忍唔住喊
唉我都要爭氣少少 唔可以再喊架喇

以上
可以諗吓佢只係去咗個幾禮拜
佢而家kind of都放低咗一半 其實已經好好
下集係點我唔知 但起碼後訪冇再喊
希望海恩可以搵到令佢笑既人

佢想復合
同佢ff對方都想係兩回事
https://www.instagram.com/p/CjQKw9UP5mr/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

叮到上咗腦
仲有Yura扮智妍講嘢都勁好笑
佢當然係好仆街啦
以想溝第二條女 同 爭名氣既角度去睇
就解釋到佢既行為同扮型
當然係自私
你估娜妍真係覺得佢溫暖帥氣咩
好靚
似係真係覺得
就算海恩間唔時同佢講 話奎民對佢好冷漠無情
佢都係話 「下 係咩 奎民oppa對我好好 我覺得佢好溫暖善良」
btw
個張攬腰圖
有冇可能大結局 揀人個陣先出現嘅畫面

唔太清楚有冇理解錯
如果想揀返ex 咁就一開始一齊坐車先?
有人同ex表白就要送佢去目的地 再2揀1
如果好似正權同惠善咁
2個都唔揀大家就連坐車畫面都冇
專登講黎激下佢 2條友想一齊逼死佢
Sad but true
想講原來換乘一個浩民完咗節目之後有抑鬱症
希望海恩唔會完咗節目唔會有情緒病
節目內容表面睇應該已經hurt到八八九,反而因為網民對娜妍IG follower數量嘅爭議而拉埋落水,搞到私人電話號碼都畀爆埋,呢樣出事可能性重高啲,so9sad。
應該唔會 我見預告同ex傾計(相信今次係傾男方幫女方揀約會對象)已經係著緊攬腰套衫
應該係黎緊呢集啦 海恩件衫係同男一食飯個件
極度希望係食完飯男六黎接佢
講落浩民同元斌幾似樣希望命運唔好一樣
仲有3日!!!
因為FB啲推送所以睇咗依兩集,見到賢圭嘅出現,完全係海恩嘅白馬王子,仲要佢望住女方嘅眼神,完全真係focus佢一個,睇唔到其他人咁,見到海恩喊果心痛樣唔似扮,係真係在乎佢,希望佢兩個可以有好結果
嘩估唔到
浩民其實都好慘
做社畜都冇時間好似其他人咁識人思考同ex既關係
一去到濟州島就發現仆街鳥
痴曬線咁追都挽回唔到
佢地坐嗰個位 預告前幾秒娜妍熙斗都有坐
應該係要傾揀男指定約會 冇食飯

我希望預告男一嗰句「我會考慮吓」
係海恩話想同男六約會 然後男一咁覆
希望~
搵唔返係邊一part想睇返
Viu 1:51:48 左右
見啲人話奎民好似幫海恩揀咗泰亦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞