有冇人有睇換乘戀愛 (4) ?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
完全係我想講嘅嘢
大家都好似冇搞清楚最基本邏輯就係奎民自己邀請海恩上節目
冇人迫佢㗎喎
佢係為海恩著想就唔好叫佢一齊上節目啦
想攞名氣 但係又唔想顧自己ex嘅心情 呢個世界冇free lunch㗎喎
換乘戀愛最吸引人嘅 係前度之間嘅關係
大家點處理 點分手 點成長 點互相祝福
所以上季浩民普賢(前半part) 民在coco先會咁動人
但係依家奎民對海恩係0%感情 完全唔想處理同ex嘅關係
咁上換乘戀愛嚟做乜 咁想媾女 大把戀綜可以上啦
所以一句到尾 佢就係自私同冇同理心囉
我覺得海恩傷心好大部分原因唔係佢留戀奎民 而係奎民咁冷漠咁對佢
諗下 一個陪伴咗7年嘅前度 冇愛情都有親情 依家連陌生人都不如 邊個有感情嘅人會受到?
未整容之前就係
+1 海恩同男6 date同互動瘋狂loop 真係第一次睇到上晒腦
市儈啲講,搵ex一齊上戀綜,某程度上都算係生意拍擋。生意都未做成就咁對partner,well...

都未計正如之前提過,條矮仔對人嗰種惡意,唔好話係生意拍擋,直頭係連舖頭賣嘢啲客甚至路人都不如。
老實,話咁係「為佢好」嗰種邏輯,大概就係唔少虐兒案、教(師/練)施暴案見到嗰啲咁。
有咩?more
Ex room有講
海恩因為出嚟做嘢之後覺得自己世界只得169
見啲fd去玩又想去
呃住169出去飲酒
有一晚醉左成晚失蹤俾人發現左
之後169就同佢分手

但講呢樣野時會明顯感覺到海恩同169都避左啲細節無講
所以就懷疑係綠帽

所以我一路都覺得海恩唔抵幫
無論有冇帽,都係佢親手破壞信任先
而169一路都話佢要一個可以信任嘅人
ex room個集
拍拖頭5年 海恩成個世界都係得奎民1個
拍咗拖5年後 海恩先開始同朋友去玩
冇話自己醉咗所以冇聽電話
係話因為同朋友玩得多咗 奎民唔再係心目中top one
然後話 個排冇聯絡佢就直接訓覺

如果係綠帽就唔會搵海恩上嚟
因為佢地都有講分咗手之後 大家都有各自拍過拖
咁其實佢係可以唔叫海恩上嚟
而且169自己之後都有拍過拖 分明係節目組覺得佢同海恩呢段有爆點所以先叫佢邀請海恩上黎
最睇唔過眼係成日係interview講到要對海恩狠心d佢先會放手 如果你真係咁為佢好的話 首先點解要叫佢上節目 佢地電話分手之後海恩根本冇搵過佢 甚至都同到其他人拍拖 證明佢唔搵返佢其實海恩靠自己都走得出黎 第二就係如果你真係為佢好 唔想佢留戀 ok咁當呢d狠心嘅舉動係為咗斬斷迷戀 點解海恩同完其他男嘉賓dating完返黎唔sd msg俾你之後你就要去搵佢發癲跟住搵曖昧對象係佢面前示威?根本就係每次驚海恩dating完之後就會行得出黎個陣又推佢去死 刻意傷害佢去證明佢係呢段關係係佔上風 可以控制同操縱到前女友嘅喜怒哀樂
真係好睇唔上呢種男人 自卑到變態 希望全韓國女仔都睇清楚呢種人等佢節目播完都冇好日子過

你自己都識講奎民同海恩之後都各自有拍拖
咁佢一開始點會覺得海恩仲有迷戀
同埋事前採訪個陣海恩都係話嚟識新人
再者請邊個上嚟好似佢都唔到佢定
好似源彬咁好似本身都唔係第一順位 智秀都無估到係請佢
都係制作組見有故事寫先極力邀請佢
仲有紅字個段其實係我睇漏定點
奎民發癲個到係講緊下期定邊集
海恩就算冇send msg比奎民定同邊個男dating 佢個樣都仲係冷淡咁
其實唔係好明點解會有人話奎民成日無同海恩講清楚
海恩未嚟個陣線上同EX傾計個到奎民已經話對新人有興趣
同埋海恩都有講佢好清楚奎民唔會揀佢 係咁揀奎民係想動搖佢
所以其實完全唔關有冇溝通事 因為就算傾完海恩都係會繼續咁做
海恩本來係屬於自我感動型
事前見面奎民明明無做啲咩拉海恩好感
海恩都可以自己滿足到自己話對佢愛意由50%去到99%
另外其實又唔好講到奎民對海恩0關心
海恩溜冰整親腳佢都有問佢有冇用冰敷
海恩卷髮整傷都有主動問候
但海恩已經因為呢個少少問候自我攻略為奎民好似對佢上心
你可以話佢矮 話佢木獨 話佢襯唔起海恩無問題
但講到尾真係唔覺奎民係特登想傷害海恩為樂
畢竟佢地愛過 而且海恩都話拍拖個陣佢係溫暖嘅人
係去到後面發生左事先開始冷漠
講開又講 其實奎民本身情緒就唔係好外露
同埋成日將好多嘢都收收埋埋
即使對住娜妍都係咁 娜妍都感覺到佢好似架起幅牆係到
應該真係要好似當初海恩咁好親近 先可以同佢分享一切
6,7年感情你估咁易變咩 奎民點會完全無感覺
所以事前同事後訪問 奎民話如果海恩識到新人會在意同嫉妒係正常
其實佢有啲似理性決絕版嘅熙斗
6,7年感情佢對海恩唔會完全無感覺
只係佢嘅理性支配左感性
好多人覺得奎民冷血 其實我覺得更似係佢嘅防衛機制
如果同海恩熟返唔只會令海恩存在遐想 更可能會令自己心軟
佢刻意冷待海恩個陣無可能一啲感覺都無
佢對海恩有幾狠心 自己心裡咪一樣有幾痛
唔表露出嚟唔代表無嘢
我覺得奎民應該仲在意海恩 不過唔係男女個隻
只係大家唔適合 佢唔想再重蹈覆轍
其實事前見面同讀信個到奎民自己都差啲喊咁濟
如果佢唔係一直同海恩保持距離 可能會係奎民忍唔住
都係個句 海恩自己都唔係傻
奎民係咁差你覺得憑咩可以令海恩留戀
海恩一路迷戀奎民就係記住佢當初有幾好
冷待海恩刻意得咁緊要某程度就係扮出嚟等大家都死心
有時大家睇到嘅可能只係冰山一角 正正係節目組想你睇到嘅
唔係想洗白奎民 由頭到尾我都覺得佢只係正常人一個
奎民同海恩唔好回頭望對佢地大家都係最好
我都狂翻睇cut 睇到識背 真係嘴角上揚
因為睇太多次以為都過咗幾日
但原來仲要等多五日 救命
唔係話幫智秀
我覺得佢都幾撚慘
已經比彬仔搞到全屋最仆街的人top2

早餐都唔可以一齊食 應該匿埋喺房唔敢出嚟
整到咁啦
睇番舊相幾正
其實奎民係做d小動件夠晒黑人憎

唔係話佢堅決咁比正確的信息海恩係有問題
但咪撚咁明顯啦 哈哈 奈言都覺得你痴線 唔識睇時機

佢出發點係無問題
但個做的方法有d問題咁 有啲小朋友咁
尤其係啱啱果集同海恩談判果到 on9當有趣

同埋成個星期留留長 你估之後無得約條女咩都on99
同一集奈言咪又係朝早走去約泰一去滑浪
又唔係節目組安排

成屋人都食緊花生唔會痴埋去
係得女二同佢傻埋一份 條女係揾人zip時間姐
‘終於揾番同男朋友去旅行的感覺’=唔同熙斗嘈交就成立
其實佢套入邊個男角都可以咁講 係奎民high撚左咁

睇番原來佢係esfp 169係entj
真心智秀都一早睇穿169
智秀話鍾意朱古力,169就買俾佢
點知又話對人無心
智秀心諗做乜9
我覺得佢已經超越咗金賢佑,完美到唔現實
,佢兩個既氣氛沉重到睇到我笑左出黎
佢個樣好怪,以前咩樣?
佢下巴後縮(?)有啲似楊冪個下巴。不嬲覺得呢種面型嘅人唔靚,唔明點解當年係校花。

佢之前估中晒每人嘅ex, 又勸娜妍小心男女界線,本身形象幾好,可以做上季coco 角色,就算show 入面冇仔,起碼image唔錯,點知去濟洲同ex date 親手斷送自己image
你講嘅野我都贊同,但可唔可以加護標點
我覺得真係唔可以怪佢
佢對彬仔閪都係閪左半日
自己冇feel人地又要想復合,半日就講清楚其實算快
我都唔討厭佢,但成間屋嘅人好似開始避開佢咁(唔排除剪接效果),男一起碼唔覺被其他人冷落。明明現實中佢應該幾受歡迎,而家搞成咁唔知有冇後悔上節目
可能啲男既又驚會刺激彬仔所以避開佢
佢又唔係大房,同啲女仔又唔算close
真係慘
其實金賢佑係個人有種天生既charm令人覺得吸引 但佢行為上冇咪特別(反而係同佢相處既兩個女仔都好令人心動)所以綜合變咗戀綜top

但賢圭佢係教科書級年下追姐姐既示範 真係好難打敗單睇今集都已經覺得任何女仔都會比佢搞到有心動既感覺
其實泰伊本身係咪對海恩有啲好感
之前同娜言係聊天室以為係海恩同佢講野
佢整完縮咗鼻翼所以視覺上中庭長咗
但又短下巴 所以好唔自然咁

以前有baby fat同埋眼袋冇咁勁
唔知點解佢有啲鏡頭眼底啲紋好勁

咁多個入面佢整容痕跡最重
之前樓上post過tvn 幾個人大頭照ig, 我冇留原來仲有另一張相。男6海恩好襯。高嘅全部長裙長褲,矮嘅短裙短褲。
而且男一係唔係執過佢身高,佢唔係同海恩一樣高咩
佢從來唔叫海恩noona
成日半語敬語mix住用

今集都好關心海恩喊 feel到佢平時都會留意佢
雖然應該都冇戲 但希望佢地做到朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞