[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(50) 6.2 萬魔殿:煉獄篇 | 無人島開拓

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
唔洗
原來黎緊2月尾香港有FF既鋼琴音樂會
有興趣既巴打可以留意下

Crystalline Resonance : FINAL FANTASY Piano Concert

我們將以精湛的鋼琴演奏歡慶最終幻想 (FINAL FANTASY) 系列發行 35 週年, 演出中也會將完美同步的驚人 HD 遊戲片段投影到巨型螢幕上!
繼 2015-2016 年備受讚譽的鋼琴歌劇:最終幻想音樂世界巡迴,晶瑩迴響 (CRYSTALLINE RESONANCE):最終幻想鋼琴音樂會將以全新的音樂會形式接棒,帶領粉絲重溫《最終幻想》遊戲系列。

史上頭一遭,在作曲家祖堅正慶的監製下,您將聽到特別為這場音樂會編曲的蒼天的伊修加爾德 (Heavensward,最終幻想XIV) 鋼琴曲目,另外也能聽到植松伸夫贊助的新編單曲,包括 Mambo de Chocobo (最終幻想 V)、Eyes On Me (最終幻想 VIII)、Kiss Me Good-Bye (最終幻想 XII),以及 Answers (最終幻想 XIV)。這也是香港首次公演由下村陽子監製的月華的圓舞曲 (Valse di Fantastica,最終幻想 XV) 鋼琴曲目,以及崎元仁原創的 A New Horizon - Tavnazian Archipelago (最終幻想 XI),另外還有最終幻想 X 的 Zanarkand 或最終幻想 VIII 的 Liberi Fatali 等諸多經典曲目。為了臻至完美,《最終幻想》精華曲的每一首鋼琴演奏都會搭配巨型螢幕上的影片投影來呈現,絕對令人屏息!

即將於 2023 年 2 月 25 日在 Music Zone @ E-Max 登場
購票請上 https://premier.hkticketing.com/shows/show.aspx?sh=FINAL0223
有冇人知點解G15採集點我見唔到係咪要睇裝備?而家90lv園藝師仲著緊80lv裝備
本身唔係100%出現, 但可以用呢招強制出現
點解龍騎咁鍾意後跳 打6.3隻火boss個場咁都後跳
你玩過龍騎未先
90咗 你要唔要講下點解要後跳
FFXIV memes
龍騎唔跳玩黎做乜
https://youtu.be/OqdkWsSaA1k

不過又要身位又勁卡animation
所以下個patch大執
我都知赤魔同龍騎9成後跳飛出街 不過最好笑係又唔係要避機制 無啦啦跳後死咗先戈係笑到仆街
終於過左2.0主線 其實之後係唔係衝爆左個主線先再玩其他野會好啲?
好free
你鍾意可以繼續劇情
3.0係好正
我自己就得閒去解下主線
得閒尻下咁
玩左年幾都未完5.0
要打8人副本 主線已卡
上DISCORD 搵人幫手啦. 個D ROADBLOCK QUEST 好ON9
搵隻90吐篤口水就過
如果唔係咁CARE 過程搵人啦
啱啱抽到屋想問下有冇啲好似makeplace嘅app可以喺電話用
好想返工嗰陣設計間屋
應該真係凈得makeplace
但呢個得PC版
一般係咪玩完試玩版既內容先買正式版去玩?
試玩版雖然已經內容好豐富 但係限制都好多 (錢上限30萬 冇得用marketboard 之類) 我個人係2.0完左之後就開始比錢了
亦都有人係全職60等到減價先買
豐儉由人
睇情況
如果有折可以買定先 等玩到60Lv先入code
如果無折可以玩住等特價 真係等唔到咪正價買當G持吉田

一般升1-60Lv大約100個鐘左右
所以升到60Lv之後先入code變相free左100個鐘
其實之前有買左正式版,但一直都無咩時間試,咁等到60LV先入。
見到Elemental同Meteor 有優遇,有冇話邊個好D
依家可以跨DC周圍去所以無乜所謂
Elemental應該多人d
如果你想搵香港公會既話就2邊都差唔多
建議ELEMENTAL, 搵到想要嘅公會大少少. METEOR 真係養老鄉下黎

又, 其實好多東亞非日語社群都係DC 活躍FC 冇人講野
可以入下人地D DC 感受下咩氣氛先轉SERVER入FC
同埋有優遇, 當俾多100蚊升多幾隻囉, 之後搵到工會先俾返個100蚊出黎轉
想問下單獨買資料片會唔會連埋一個月月費
之前一次過買到漆黑 最近想玩暁月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞