[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(50) 6.2 萬魔殿:煉獄篇 | 無人島開拓

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
想問下ac係咪platform共通?
例如本身係pc玩開 如果係ps5買左完整包可唔可以用返pc個ac黎玩?

可以, 將PSN同你原本個SE帳號綁定就無問題
但要注意個PSN要同你SE帳號同地區先可以

例如:
SE美帳要用港服PSN綁定
SE日帳要用日服PSN綁定

假如你SE帳號係日帳,但PSN係用緊港服
咁你就唯有開多一個日服PSN黎同SE帳號綁定
PS平台既FF14唔洗PS Plus就可以玩到 所以開多個PSN好閒
thanks上面兩位巴打回答

最後想問下有冇人試過用ps5將graphics開到最頂
開埋隊友戰鬥effects會唔會lag?
唔會
想問係steam 買歐版EU code 係咪要用vpn?
5.0 玩左陣想回鍋

尋晚on99 係psn 買左個NA code 哂左2舊水
買錯可以試下退款

EU STORE應該唔洗用VPN
想入坑 邊個服多啲香港人
呢邊主要集中起日服,
依家可以跨DC一齊玩, 只要起日服是旦一個Ser創角就得
新入坑建議優待ser創角有多d bonus
如果想入公會可以望下第1頁個list
搞左成日 終於買左日服隻game 但之後唔知點搞 但睇唔明日文 唔知點入序號
第1頁個discord群裡面有晒教學
其實睇你想咩BACKGROUND, 如果係香港人多淨係想講廣東話, 就不如IFRIT

如果唔係, 最近我係MANA 個邊搵到個公會都幾好傾, 絕零式HEA 底人都有, 雖然香港人佔一半不過最主要係英文
話說我美區帳係咪都可以用到喺日森買嘅code?
只可以入同區既Code
so sad 我見用yen俾差唔多有7折
但我已經打到40幾lv唔想再開過
你望下置頂有半價喎 你可以試下申請退款睇下得唔得 話買錯
我知兩邊都有半價
i mean依家俾yen圍返平過美金幾多下
呢個的確係 日帳月費/商城買野都比美帳平
如果介意真係開過日帳玩, 4xLv三兩日就追得返
之前買過Complete Edition開到5.0,依家想回坑玩埋6.0應該買邊個?我見amazon jp 6.0好似無特價,係咪買返置頂個個Complete Edition?
如果有5.0complete Edition 應該買返6.0就得

想問呢套咩名 做50lv暗騎任見到 幾正
救命 太耐無玩想玩返
開頭唔記得左個舊帳號 諗住開過新帳號試下咩事
而家記得返個舊帳號
就lock撚左個新帳號 唔比我入其他帳號
之後我直接刪埋個新帳號都係繼續lock
而家點算好 steam版黎

我刪撚埋個新帳號搞到而家連新帳號都唔比入
佢ID個到唔比我改其他名登入
而家刪左想解除綁定都唔得 登入唔到
好撚煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞