[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(50) 6.2 萬魔殿:煉獄篇 | 無人島開拓

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
又係入坑時機 日區/美區Store都有折

美區 SE STORE有半價
https://store.na.square-enix-games.com/en_US/hub/ffxiv-online

日區 有7折
https://www.finalfantasyxiv.com/sale/
collection半價500幾
買左一個月就半價
收人錢都勁炒GIMMICK
哩D真心要開名
想問歐服係咪冇特價歐服ac買錯在美版
D 絕團零式團勁多DRAMA
搵到一定正正常常嘅固定團真係打風都唔會走
買完之後 佢有封信叫我等 等在一日都未收到code

英國PSN普通版冇特價
好耐之前係steam 買左 Shadowbringers COMPLETE EDITION, 但玩左陣就無玩.
而家想再玩係咪一定要經steam 買 ENDWALKER? 可唔可以係SE STORE買? 因為steam無特價

定係重新開個acc 買COMPLETE COLLECTOR'S EDITION 仲好?
我之前都只係升到28lv 就無玩
1. 你本身個帳號係Steam版就只可以買返Steam版
2. 建議你Check下自己入左code未先
https://secure.square-enix.com/account/app/svc/mogstation
如果未入既話應該送果一個月playtime仲未扣,可以免費玩到3.0

3. 如果入左既話就真係唔好意思 要俾月費先可以繼續玩
想玩最新內容就要買埋6.0資料片
但你得28Lv應該有排都未玩到 可以玩住等Steam有折唔急買

4. 如果你諗住重新開個ac買Complete Edition
呢個方法都無問題,只係所有野要升過咁解
但你舊ac得28Lv 1-2日就追得返
同埋其他平台買有折平過你起Steam買6.0資料片+續月費
可唔可以買左唔入code住
可以, 唔入CODE可以免費玩到去主線3.0
3.0 好似都有排玩... Collector's Edition 其實係唔係得啲外觀野
送坐騎/寵物/時裝,
無興趣買普通版就得, 之後想買返都可以起Mogstation度補購
想問下我去square enix 買
但係check out 嗰到佢冇得比我揀HK可以點
見佢話set咗billing address 之後冇得改
簡美國? 州個d 記得就得, 鳩填?
billing address鳩填就得
個手機game格蘭騎士團咁似ff14
想問下生產系係唔係有啲隱藏數值/熟練度之類?

我blacksmith同goldsmith有一樣嘅craftmanship同control
但係整同級嘅材料(都係80 兩星)嘅時候 blacksmith出嚟嘅progress同quality低一截

但係整咗件材料兩三次之後 發現個HQ率開始高咗 然後發現blacksmith嘅progress同quality又升返到同goldsmith差唔多
製作有樣野叫做狀態, 普通難度下既配方凈係影響quality率
如果埋尾果陣不幸抽到低品質就可能會出現quality比平時低既情況

至於點解progress會低, 無實際log睇我都係鳩估
可能你某d技fail左, 又可能你CP唔夠 , 又可能你壞裝
有部份技係有成功率存在 , 例如

你可以用製作練習然後逐行Check返個問題出起邊

我指右上角嗰度 100%等於會升幾多quality同progress 所以唔關技能/狀態事 (依家一樣 但係之前係唔同)

我見到奇怪嗰陣特登check咗幾次肯定兩個職一樣craftmanship同control
&兩個用同一套裝 主手副手係都係skysteel+460+一粒materia
&同埋唔關裝備耐久事

睇返log就見到個問題 Reflect係第一下用嘅加quality 固定100%+第一下一定係Normal狀態 所以睇reflect就得

勁長log 1: 連續兩次嘅trial 上面嗰次係加208 但係下面嗰次係加211 我再睇返 前面嘅都係208 從依到開始之後嘅都係211 中間冇做過其他野

log2: 啱啱整完460副手俾blacksmith 裝起入埋materia 係依度開始就會同goldsmith一樣數值 但係一開波得193 甚至冇上面嘅208
同埋睇返發現lv80升81 有大變化 可能係5.x入6.0嘅關係 不過上面就已經有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞