[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(50) 6.2 萬魔殿:煉獄篇 | 無人島開拓

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
固定團, season 未開始之前就容易啲搵
開season 之後,會有人吉個位出黎嘅
好多團都好撚伏

同現實11月12月搵工一樣
會請人嘅都係伏工黎

根本成個零式生態都係鬥快
你可以慢慢打
不過剩低個啲一定係
(1)遲到
(2)hea
(3)技術有問題

劣幣驅逐良幣遊戲黎
我估大家開咪用廣東話應該唔會hea同打得好快
我野團一開始都係預左靠自己,要唔怕比日本仔話
之後佢又嫌你打英文,但都叫過左5s同其他
所以我想試下跟廣東話團
想搵香港人打入DC
但有心理準備,裡面都好多三尖八角嘅人
好多時同你game內抽隊友一樣睇運
差在佢識聽同講廣東話
固定團+廣東話好難搵
我去台團通常都伏多
因為有唔少人唔識日文無辦法私下練野團
首周見過公會+固定部分台仔唔識日文又懶睇英文
吓吓都要人教等餵又唔主動練習
幾絕都假既
理解機制有幾快
埋牙就知咩料
多謝鼓勵
自問好認真打 我跟野團都錄哂片,唔明點走位都唔敢練習
以我認知
最hardcore 個班就係最快鬥快
自己都唔會想玩呢種

但呢個時間你指慢慢跟野團好過?定搵班廣東話團好過日本野團?
佢意思係越遲過本
你野團隊友質素會越黎越低
試諗下3S通關目的隊
招募出現時間係首周
代表入面既人都有辦法短時間理解攻略+練習

相反已經過咗一個月仲開3S通關目的隊
代表成個月都未過到
入面咩料心照
唔排除遲咗打所以遲開
但地雷大部分都係過唔到
我見野團都會有認真打既休閒玩家,加上裝等升左上去同多左有經驗既人
就好似之前打極女巨人,瘋狂練左個幾星期
後來自己打到熟哂又囉左十幾把武仲去練習團,見到有基本認知既人都多左

不過最緊要都係自己識打先,係諗繼續搵野團6s定點
岩岩試左場15秒應該後面唔夠熟騰雞剩係顧著走位
你講得無錯 認唔認真好重要
首次周就想過4S既 唔夠認真放時間無可能做到
已經篩走一堆唔認真既玩家
剩低既就係 休閒同唔認真既玩家
再過一排 連休閒但認真玩既都過埋4S
就剩返唔認真既玩家
呢個時候你再去通關只可以求個天俾機會你
遇到少數同你一樣休閒又認真(未過本)既玩家or刷LOG玩家
通常下場都係熟到癲仲過唔到/有人搞事過唔到
嬲嬲地入練度上げ 暇つぶし隊
最近先見識過
絕輪椅(?合法輪椅)
係野團生存唔到嘅固定團
同埋private 晒自己log 嘅n 絕大佬
仲要唔止一個人

今季開始搵固定團先大開眼界....
原來咩絕大佬都可以係咁樣
首週完左日本仔固定團解散
次週開始野團
根本入唔入到好團都係睇彩數
唔關語言事
有本事既打得勁既廣東話團 班人有幾串都wfc
當然輪椅團唔計
今版奶媽忙到仆街
你見8樓團大半都爭H1就知咩料
打完8樓依家想練下SUB JOB 白魔
其實有冇街場默認0既減傷表可以跟下架?
你得一個減傷 有就開咪係
對唔住真係好唔熟
我見學者好似都4個減傷
我自己打h2我會想隻h1最開頭開囉 要講既話
因為你推落去 前半為例
第一個全體 幻影創造 四重炎嵐
第4次變身都會有120秒cd減傷
同埋成日有h1開場唔減傷炸穿左學者個盾
又唔補返 之後個下分傷散開就炸死哂
你話占星都叫做開場放左個地爆
白魔開場禁左招ogcd 範圍回去打人 之後又扣減傷
唔知想點

同埋其餘冇減傷個d位 都係堆坦同dps放哂咁濟
忍者635武同武士615武,邊個放LB3好啲??
打極都無D1肯放LB3
裝等低過人就自己醒扒放啦

2022年10月8日 香港時間 11:00開始
第73回PLL 香港時間 12:30 ~ 14:30

Link:
Twitch: https://sqex.to/htj
今季零式都唔止係鬥快
仲要玩野團綠川光
綠油油一片....
冒險者 2700萬人突破
應該係計成隊既iL 所以最低果個放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞