[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(50) 6.2 萬魔殿:煉獄篇 | 無人島開拓

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
呢個情況似飯/藥完左時間
你試下啪返個飯藥睇下係咪去返208 / 211
應該唔關飯/藥事 因為冇咗飯/藥個數值只會低咗唔會高咗 唔會由208升去211 依度係唯一唔明白嘅地方

發現blacksmith同goldsmith唔同似乎係因為goldsmith 81lv 但係嗰陣blacksmith得80lv 雖然兩個craftmanship/control一樣

似乎平時lv78升79冇分別 但係80入81就有啲跨版本嘅隱藏影響
原來Lv唔同, 咁的確係有關係
生產係有2個隱藏系數影響推動數值
一個叫等級差壓制系數,一個叫配方難度系數

但6.0改左生產既部分公式
依家只要Job Lv未超過製作配方需求既LV,就會受到配方壓制懲罰既影響
而只要超過左配方需求Lv,呢個懲罰機制就無效
姐係話由81LV開始,整80LV以下既任何配方都同你既Job Lv再無關係
只有你既作業/加工會影響,所以就會有你上面遇到既情況
其實係咪我做多咗 打6.0 24人個尾王 因為佢每次出黃藍空間嗰招都會強制面向南面 咁我咪mt企南面等佢唔洗轉嚟轉去囉 結果好多人都冇理佢面向 同我企埋一齊 啲人唔洗打身位咩
可能大家都係諗24人是旦啦
你冇做錯
果d懶西由佢死

月尾等steam deck到
預備回鍋
我都訂咗
relax la causal content
只係做mt想自己啲習慣好啲啫 減少boss轉嚟轉去
其實冇咩人會欣賞
幻考以下大家都係鳩下鳩下
最近做坦做得多自然會諗下有咩可以改善下啫 如果24人唔洗我下次都鳩拉算
想改善嘅話直接5樓開始啦
其實都係背譜, 冇咩特別...
想玩唔係背譜既
入clear目野團幫下其他人手
可以挑戰反應同應變能力

真. 我覺得哩D GAME 最好玩係力挽狂瀾救機
去到第4層同絕之後, 一滅團就唔洗救, 因為唔夠人做GIMMICK
其實好無聊

咁坦補同DPS 一樣, 其實只係適當時間按適當粒制
只係個optimization狀況唔一樣

背譜GAME 的確唔係我追求嘅野
我依家終於點解我會鐘意打巴哈多過8樓
因為巴哈有得救機
8樓一死人就可以WIPE
p1, 蛇2 有個人行錯or 中石化 = 重打
p2, 每個act 有人錯= 重打
有冇巴打有忍者資料?
你想知D 咩先, 上THE BALANCE 好多都好夠用
英文搞唔掂,有冇中文網?
台灣同支囯都大量
試下 巴哈 搵
好,謝謝你
所以升咁快無用
同隻game lv up 太易
玩耐少少已經滿級
覆一個月前嘅PO, 我估佢都90 左
不過其實係好撚蠢, 如果係EFFICIENT 升級, 條MSQ 真係可以一野升幾隻
淺踏足高難嘅玩家常見迷思,以為有絕野就理應係高水平
Ff14 嘅高難本質都係熟練度遊戲,過唔過關高唔高log,肯比時間出黎玩就得
而且個個副本都唔同機制時間線,點會識個別副本就會通曉晒其他副本
利申 曾經熱衷高難,四絕首次周s ,仲未過8樓可能你見到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞