[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(50) 6.2 萬魔殿:煉獄篇 | 無人島開拓

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
你買Game前要搞清楚自己本身個SE帳號係咩地區
買完Game PS會要你綁定&登入SE帳號
如果買錯地區就玩撚完

如果係SE美帳,港帳PSN就無問題
如果係SE日帳,就要開返個日帳PSN先綁定到
mog station 睇account registered region係美國
咁應該係美帳?
yes
新手岩岩推完6.0 到90lv 有幾個裝備提升既問題
係咪board拉一套610先?
跟著去打普通萬魔熟練左再去打零式萬魔
天文石係練其他職慳錢 而零式既因果石係上限? 唔知有無理解錯
唔想煩直接買一套610就可以去玩 萬魔殿 / 幻&極蠻神

6.05果陣天文石主要用黎換當時畢業裝之一既天文裝
因為更新6.2後天文裝已經過氣左 所以解除左每週獲得上限
而天文石主要用途變左做用黎換整610裝既原材料/ G7爆發藥
今版就輪到因果石,因果裝係畢業裝之一,所以會有每週獲得上限
到下次6.4出新零式果陣因果石就會同天文石一樣命運
係喎 有冇大佬講下 啲過氣石 生產采集白票紫票可以換到啲咩賣
最穩陣咪換下9型 10型魔石
今版新飯既原材料 / 圖紙 / 專精証之類實無死
玩到60級卡裝等
google完都係買左game再去auction買一套250
不過主線2.x真係好長…不過幾有意思

頭po嘅公會睇過優待服Timat真係冇咩
淨跑主線應該唔會卡裝等架喎 唔駛用gil買野
做本身職業任務又會派一套60裝比你
打普通你可以睇到少量機制 唔好太花時間 因為零式個節奏係另一回事
而家已經版本次月 其他玩家應該夠裝carry你過頭兩層
所以你零式初見用套600搭幾件610,夠item level就去可以去練習零式打頭兩層
過到再roll 同儲石換裝

唔想揀錯裝可以google 下 the balance 同咩BIS (但我建議你roll到有高iL裝就換, 因為而家你要血量過機制 dps其他人夠carry)

去board買最新5禁裝依d野
留返下版你想衝首月通關同儲好錢先再諗
冇人排架 全部用用party finder
60級去田園郡用紅色個幣換裝就得
優雷卡係應該點升Lv先有效率?
食加經水

每個禮拜攻略手帳

有fd就拉全場怪

等fate
加經水係叫咩名
靜魔藥 300gil一支
Protean Crystal 可以點樣快刷?
打左幾個鐘都係得60粒
果支野for eureka用only的
新手表示野團p5s好難過聽日就reset
好少通關目的
可惜而家唔多人打
今版首月不通關
通關到下版

周二不斷章
斷章到周二

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞