[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(50) 6.2 萬魔殿:煉獄篇 | 無人島開拓

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
辛苦過完前半想練後半既機會少之又少
你又係要同返d仆街練蛇

今次難既程度係前半第一個gimick 都有機會炒
重有一樣野
其實我唔明日本人點解可以咁固執
明明3蛇有晒個固定位唔駛你行頭兩野
點都係要自己行 但又唔知自己果架係輛椅黎
十次有八次就射撚左對面
晚晚就晒撚晒d時黎ドンマイ
射去對面通常係因為貪刀
固定式個企位有啲窄,我自己都鐘意用跑位
咁上次一樣有pinax meme 嘅,無咁嚴重囉

今次係真係難搞好多嘅
我近戰 蛇2 反而驚避一開波果下 aoe 石化, 4 蛇落係 東南西北面, 腦死企位 要 打斜望 出去避石化,一貪刀就大獲,有無方法可以立即面向斜方?
直接轉身要係option 度 set
唔打蛇固定就最好
根本主流係純正FFO跑位,格硬打固定又無咩大好處,本身走位已經超簡單
唔係刷log團就咪鬼貪果一兩下
而家夠裝備level有剩大量時間
想問下得意樣老媽子釣魚個灰白珊瑚(Chalky Coral)係要點釣?
刺突漁? 就咁普通釣(但釣出黎既冇收集價值)?
你唔記得開收集品mode 50Lv有招技係開收集品mode
pll 有無提過4人零式個難度會係點?
最後一boss已經去到8樓程度?
應該似48人/56人零式果種難度
同埋沿路勁多小怪&所有怪無AOE預兆睇
終於過到p8s

今個版p5s p6s練左三個鐘左右就過到
P7s兩日
P8s玩左兩個幾星期

頭一個星期練前半無論目標係蛇1四重蛇2定clear目
結果都仲係練緊蛇1

後半開clear目d人連術式2都入唔到
5 6 7都咁簡單 送晒啲人上8樓
其實我係咪唔適合玩呢隻GAME
本身上個版本已經追到live 但都冇打零式就咁鳩過左6.0 6.1
家陣都係繼續冇動力打煉獄層
1來唔想記gimmick
2來一諗到啲人際關係/路人場屌3屌4就覺得麻鳩煩
路人場野團其實好少當面屌3屌4, 多數三滅夠鐘就vote, vote完亦唔知邊個發起亦唔會多講
只係要預效率比較低要耐d先通到關

再者,唔玩零式都好多其他野可做
再唔係既,養草期停左個月費,7.0先玩返都多人咁做
聽日消化係唔係群魔亂舞
今日我都cut抖下先
開始搵唔到野玩
7.0 再見
本尊過左4樓
開隻副角又由頭打起
1-2 消化依家真係好撚地獄
d人痴撚線架....
傭兵場都可以炒到飛起
Mechanics係咁錯都夠膽收人錢
飯前早場main號過
飯後晚場搵齊56個固定團團友先好做傭兵
唔對路就15分鐘走人
日本仔會話如果你唔xx (做錯乜) 禁我就會好開心

其實係咪唔多客氣?
translate睇完感覺有d串
可能香港人會想直接d, 講完就heha返
日本仔就想間接但其實講好多字
原句係點 不過睇落都似串
ff14 online shop 幾時再減價? 想買變身藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞