[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(335) 電腦節來臨

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
S400 其實都ok
jumbo,係公道
好多水貨
得張jumbo貼妣
竟然,多謝分享
因為jumbo 唔同一般鋪

佢直頭有d貨係同trading 公司入

以前佢火牛gx550/650呢個系列都唔錯既,5年保全日系電容dc-dc好似係佢最平,嗰陣幫fd砌過唔少機都係呢隻火牛,無乜鑊氣,之後俾mwe系列取代咗仲出過事整臭咗個成個mwe系列就無再用過cm牛了佢而家啲牛基本上同價位都有更加好既選擇,屋企仲有部文書機用緊cm silent pro 500w,用咗10年仲有幾年係fx8350+970既heavy load都仲健在
想問悠二同呢度咁多師兄點睇i5 12500呢粒u?
同12400相比除咗內顯勁啲其他基本上一樣,但係粒勁咗既內顯都係打唔過5600g所以好似無乜意思咁,文書睇片12400足夠,打機既話就5600g,或者有剪片需要要用到內顯加速可能12500就有佢價值既
打機加開住bloomberg同trading platform呢?
Gx storm edition 囉 ok既 enhance代工

仲有gx ii pro 都好唔錯
從來建議i5 都得買最平個粒就得
我二買最公道
咁應該正常打機卡就夠

或者預高一級
應該係比較早用扁線既budget牛執線幾舒服,反觀而家seasonic嗰堆仲係又粗又硬既線之前連續兩日幫兩個fd砌機,都係corsair 4000d,一個用antec hcg750,一個用舊機既cm gx550,走線完全係天堂同地獄既分別
8年前跟你list砌咗部機用cm牛
無出過事
你呢隻咪storm edition

算係早期第一批玩dc dc 既牛同全日系
個時我應該用gx ii pro 定gx storm
跳樓價,意思係咪堆卡蟹太多,唔買就會跳樓
你知道得太多了
6600 xt $2450?
去返腦場仲平$2200-2300
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞